Evenimentul Zilei > Politica > Firea râde de plângerea penală pe care i-a făcut-o PNL București. Sfat pentru liberali
Firea râde de plângerea penală pe care i-a făcut-o PNL București. Sfat pentru liberali

Firea râde de plângerea penală pe care i-a făcut-o PNL București. Sfat pentru liberali

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, respinge acuzaţiile liderului PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, că blochează votul a trei noi consilieri liberali în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

După ce a negat aceste acuzații, Gabriela Firea a ținut să o sfătuiască pe Violeta Alexandru să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB.

„Actualul ministru al Muncii este deosebit de preocupat de activitatea Consiliului General şi anunţă că ne dă în judecată, deşi situaţia pe care o reclamă este generată chiar de către membrii partidului său! În loc să se ocupe de majorarea alocaţiilor pentru copii şi de pensii, doamna Violeta Alexandru face doar ce ştie mai bine: plângeri penale ridicole!

O sfătuiesc pe doamna Violeta Alexandru să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB şi abia apoi să facă declaraţii publice şi plângeri penale neîntemeiate!”, a precizat Firea, prin intermediul unui comunicat al CGMB.

După vacantarea locului de consilier general al lui Ciprian Ciucu de la PNL, legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant înscris pe lista partidului politic, dacă până la validarea mandatului, partidul confirmă în scris apartenenţa la partid.

„Cu toate acestea, PNL nu a solicitat validarea următorului supleant înscris pe listă, ci a solicitat validarea celui de-al treilea! Astfel, dacă primul supleant a renunţat la mandat înainte de validarea sa, cel de al doilea, care era următorul pe lista şi care trebuia legal validat, a fost exclus din PNL pe motiv că nu şi-a plătit cotizaţia de membru al Organizaţiei PNL sector 2 (!) deşi acesta era membru al Organizaţiei PNL sector 4.

Mai mult, acesta a adus la cunoştinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti situaţia şi a solicitat ca cel de-al treilea supleant să nu fie validat până la soluţionarea litigiului în cadrul PNL, depunând şi înscrisuri în acest sens.

Dacă legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant (dacă partidul confirmă în scris apartenenţa acestuia), nu este prevăzută şi situaţia de a proceda la validarea următorului supleant până la soluţionarea/lămurirea aspectelor anterioare.

Mai mult, PNL s-a adresat instanţei de judecată, pe calea ordonanţei preşedinţiale, instanţa respingând acţiunea ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi atacată cu recurs”, se mai arată în comunicatul PMB.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: