Primarul Capitalei a postat pe Facebook o poză în care apare autobuzul ce a luat foc pe bulevardul Lască Catargiu din centrul Bucureștiului, menționând că ceea ce se întâmplă este ”strigător la cer”.

Primarul Capitalei spune că speră ca cei care „blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului”, menționând că din cauza vechimii acestora este posibil să fi luat foc autobuzul.

„Sper ca toti cei care blocheaza intentionat licitatiile pentru achizitia de mijloace de transport in comun sa vada aceasta imagine cu un troleibuz in flacari, in centrul orasului! Doi ani am fost sicanati cu licitatia pentru achizitia a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reusit sa semnam contractul anul acesta, cu un consortiu germano-turc.

Asa s-ar fi intamplat si cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu cand au ajuns la Bucuresti cele 400 autobuze noi Euro 6, achizitionate tot dupa o licitatie ingreunata doi ani de zile”, a scris Firea.

Primarul Capitalei afirmă că licitația pentru achiziția a 100 de tramvaie este în continuare blocată și că, cu mare dificultate a reușit semnarea contractului pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz.

„Dar in continuare suntem blocati cu licitatia pentru achizitia celor 100 de tramvaie. Se va dovedi ca motivele sunt inventate.

Cu mare dificultate am semnat si contractul pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz.

Azi in troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blocheaza achizitiile de noi mijloace de transport in comun?

Sa se intample o tragedie?

Ce urmaresc?

Pun mai presus interesele lor, in loc de viata oamenilor?

Este strigator la cer ce se intampla!!!”, a postat Firea pe Facebook.


Un troleibuz a luat foc, duminică dimineață, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală. Nu sunt raportate victime, iar pompierii au reușit să lichideze focul.