Evenimentul Zilei > Politica > Firea îi cere lui Şova soluții urgente: „Anulați greva de la metrou! Blocați Capitala!”
Firea îi cere lui Şova soluții urgente: „Anulați greva de la metrou! Blocați Capitala!”

Firea îi cere lui Şova soluții urgente: „Anulați greva de la metrou! Blocați Capitala!”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intervine în războiul dintre sindicaliştii de la metrou şi conducerea Metrorex, invocând necesitatea unor „soluții urgente”.

„Fac apel la responsabilitatea şi profesionalismul reprezentanților Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluții, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viata bucureştenilor”, a declarat Gabriela Firea care a cerut în câteva rânduri, în cadrul întâlnirilor directe pe care le-a avut cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, ca metroul să fie transferat la administrația locală.

 

Vrea Metroul în subordinea Primăriei Generale

„Dacă nu se doreşte transferul metroului în administrarea Primăriei Capitalei, măcar să se transfere stațiile, care arată deplorabil şi pe care Primăria Capitalei le poate reabilita”, a afirmat Firea. Edilul şef al Capitalei a adăugat că a luat măsurile de precauție pentru ca traficul în Bucureşti să nu fie foarte afectat de greva de la metrou de miercuri. „Societatea de Transport Bucureşti va scoate în traseu toate vehiculele disponibile, iar această măsură va fi menținută şi în afara orelor de vârf, până la reluarea circulației pe rețeaua de metrou”, a mai punctat Gabriela Firea. Pe de altă parte, liderul sindicaliştilor de la metrou susține că greva va fi anulată doar dacă va fi acceptată majorarea salarială de 42 la sută solicitată conducerii. „Sper să fie dezamorsat, până marți, conflictul pe care-l avem cu cei din conducerea Metrorex, să ne accepte revendicările pentru că nimeni nu are interesul să blocheze întreaga Capitală”, a declarat la rândul lui Ion Rădoi.

 

Ministrul acuză liderii de sindicat de manipulare

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a catalogat greva de miercuri drept una nefirească. „Metroul Bucureşti nu a fost construit pentru bunăstarea câtorva din liderii sindicatului care de mai bine de 20 de ani conduc sindicatul Metrorex şi negociază în numele a mii de angajați ai acestuia, întotdeauna însă având în vedere şi propriile lor interese”, a tunat şi fulgerat Şova.