Evenimentul Zilei > Politica > FIREA atacată DUR de un lider PSD: „Nu mă aşteptam ca doamna Firea să dorească cu tot dinaidinsul să devină Elena Ceauşeasu a politicii românesti”
FIREA atacată DUR de un lider PSD: „Nu mă aşteptam ca doamna Firea să dorească cu tot dinaidinsul să devină Elena Ceauşeasu a politicii românesti”

FIREA atacată DUR de un lider PSD: „Nu mă aşteptam ca doamna Firea să dorească cu tot dinaidinsul să devină Elena Ceauşeasu a politicii românesti”

Codrin Stefanescu sustine că Gabriela Firea, prin declaratiile din ultima perioadă, doreşte să devină o Elena Ceauşescu a politicii românestii'. Liderul PSD face referire la informaţiile legate de OUG pentru desfiinţarea Bucureştiului, dar şi la afirmaţiile potrivit cărora Liviu Dragnea ar lichida-o fizic dacă ar putea.

„Niste prostii. Nu mă aşteptam ca doamna Firea să doreasca cu tot dinaidinsul să devină Elena Ceauşeasu a politicii româneşti”, a declarat Codrin Stefanescu la Antena 3.

În ceea ce priveşte declaraţiile Gabrielei Firea potrivit cărora Dragnea nu l-ar susține pe Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale, Codrin Ștefănescu a spus: „De patru luni domnul Tăriceanu primeşte numai lovituri din partea statului paralel, ultima fiind cea de la DNA”.

Gabriela Firea, a afirmat, sâmbătă, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar intenţiona să promoveze o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare ale Bucureştiului să fie transformate în unităţi administrativ-teritoriale de sine stătătoare.

„Domnul Dragnea a anunţat, într-o şedinţă cu câţiva domni primari de sectoare, că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul (…). Le-a spus că va pregăti în perioada următoare o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare să devină oraşe, să devină unităţi administrativ-teritoriale, ceea ce este anticonstituţional, pentru că în Constituţie scrie foarte clar şi Constituţia nu se modifică prin ordonanţă de urgenţă (…). Acum câteva zile a spus că este în pregătire textul unei ordonanţe de urgenţă prin care, practic, Primăria Capitalei ori să se desfiinţeze în totalitate, ori să devină o instituţie decorativă, iar cele şase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraş (…), împărţind atât patrimoniul, cât şi bugetul”, a declarat Firea la România TV.

Ea a susţinut că la întâlnirea cu Liviu Dragnea au participat cinci primari de sectoare, cu excepţia primarului Sectorului 3, Liviu Negoiţă.

„Eu nădăjduiesc faptul că nici doamna prim-ministru, nici doamnele şi domnii miniştri (…) nu vor fi de acord cu o ordonanţă de urgenţă care să modifice pe de o parte Constituţia, Legea administraţie publice locale (…) şi cel puţin zece legi organice. În Constituţie scrie foarte clar: România este formată din 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Avem un singur oraş, noi toţi suntem bucureşteni. Imaginaţi-vă cum ar fi să ne întâlnim cu cineva: tu ce eşti, de unde provii? Unul spune: eu sunt ieşean, altul – eu sunt arădean, tu ce eşti? Eu sunt sectorian doi”, a mai spus primarul general.

În opinia Gabrielei Firea, Liviu Dragnea intenţionează să o elimine atât din funcţiile pe care le deţine în PSD, cât şi de la conducerea administraţiei Capitalei.

„Nu voi întreprinde absolut nimic care ar putea să le demonstreze românilor că sunt un om care se agaţă de funcţii. Dacă acest lucru se doreşte şi dacă toţi colegii mei din Comitetul Executiv vor vota ca primarul general al Capitalei să nu mai aibă funcţii politice, mă voi supune acestui vot. În schimb, ceea ce este dramatic, şi sunt lucruri pe care domnul Dragnea le are în vedere să le pună în practică în perioada următoare, trebuie (…) să-i anunţ pe toţi românii şi pe bucureşteni ce se intenţionează cu capitala României, pentru că-i priveşte direct”, a precizat Gabriela Firea.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: