Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că se vor lua toate măsurile ca cetățenii să dispună de măști după ce purtarea acestora va deveni obligatorie, scrie Antena3.

După data de 15 mai când se presupune că restricțiile vor fi ridicate, purtarea măștilor în spații publice închise va fi obligatorie.

„Este obligativitatea autorităților, centrale și locale să implementeze recomandările specialiștilor. În ceea ce privește purtatea obligatorie a măștilor, va fi un efort național de procurare a acestora, mai ales având în vedere faptul că, la un moment dat, Ministerul Educației va decide și începerea școlilor și atunci cu siguranță elevii vor trebui să fie dotați cu măști, de asemenea profesorii, precum și toate persoanele care vor începe activitățile economice. (…)

Vom face și noi eforturi pe cât posibil în această criză care a devenit și financiară, nu doar sanitară, să aprovizionăm Bucureștiul, în special pentru mijloacele de transport în comun și pentru serviciile sociale”, a spus Gabriela Firea.