Cei doi uciși erau finlandezi, în timp ce un britanic, doi suedezi și un italia se află printre cei răniți, scrie Euronews.

Suspectul a fost arestat după ce a fost împușcat în picior. Ofițerii de poliție spun că era în cursul unui „proces pentru cerere de azil”. Alți patru marocani au fost arestați, pentru posibile legături cu suspectul.

„Datorită informațiilor primite în timpul acestei nopți, înjunghierile din Turku sunt anchetate acum ca crime cu intenție teroristă”, a spus Crista Granroth de la Biroul Național de Investigații.

„Pare că suspectul alegea femei ca ținte, pentru că bărbații care au fost răniți au fost înjunghiați atunci când voiau să ajute sau să prevină atacurile”, a spus Crista Granroth.

Persoanele ucise erau femei, la fel ca șase dintre cele opt persoane rănite, a adăugat ea.

Drapelele au fost coborâte în bernă, ieri, în Finlanda, care și-a ridicat nivelul alertei teroriste în iunie, la „crescut” de la „redus”, pentru că a aflat mai multe planuri de acte teroriste.

Liderii comunității irakiene și siriene din Turku au condamnat atacurile și au spus că vor organiza un marș de solidaritate în piața centrală a orașului, dar ulterior și-au anulat planurile din cauza unor temeri legate de securitate.