Filmul lui Mungiu, pe ecrane din septembrie

Filmul lui Mungiu, pe ecrane din septembrie

Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", a lui Cristian Mungiu, premiata cu Palme d'Or la Cannes, va rula pe ecranele romanesti din septembrie.

Potrivit regizorului, data exacta nu a fost stabilita cu certitudine, insa cel mai probabil va fi 13-15 septembrie. Distribuitorul roman al peliculei nu este unul dintre cei mai cunoscuti de pe piata autohtona, ci unul independent, Voodoo Films.

Data aleasa pentru premiera plaseaza filmul „432” la limita eligibilitatii in cursa Oscarurilor pentru „Cel mai bun film strain”. Pana pe 1 octombrie, Centrul National al Cinematografiei (CNC) poate trimite o singura propunere la Academia Americana de Film, dintre peliculele care au rulat cel putin o saptamana in Romania, intre 1 octombrie 2006 si 30 septembrie 2007.

Propunerea trebuie insotita de dovezi ca filmul a rulat intr-adevar la cinema, mai exact articole din presa. Daca juriul desemnat sa faca propunerea va alege filmul lui Mungiu, comisia va mai avea la dispozitie doar cateva zile pentru a expedia formularele.

Ne puteți urmări și pe Google News