Pelicula, ce abundă în efecte digitale şi pirotehnice, face legătura dintre trecut şi prezent.
Când echipajul de pe Apollo 11 a descoperit pe Lună, în 1969, o maşinărie nemaivăzută, îngropată de foarte mult timp şi care nu ar fi trebui şi nu ar fi avut de ce să fie acolo, lucrurile au scăpat de sub control. Aceasta este dovada existenţei vieţii şi a altor inteligenţe în univers. Secretul este strict şi bine păstrat timp de 40 de ani.
Maşinăria-robot trezeşte o armată bionică de pe Pământ şi războiul începe. Acum, autoboţii conduşi de Optimus Prime îi înfruntă din nou pe Decepticonii lui Megatron. De data aceasta, sunt implicaţi într-o periculoasă confruntare spaţială între Rusia şi Statele Unite ale Americii, iar tânărul Sam Witwicky (Shia LaBeouf), aliatul de nădejde al lui Optimus Prime şi al Autoboţilor Bumblebee – Ironhide, Sideswipe şi Ratchet – este constrâns să intervină pentru a salva umanitatea.
Frumoasa Megan Fox a fost concediată, după ce apăruse în primele două părţi ale seriei, pentru că l-a comparat pe regizorul Michael Bay cu Hitler. Nu mai puţin de 10 actriţe s-au "luptat" să-i ia locul, dar modelul Rosie Huntington- Whiteley a avut câştig de cauză. Ironic, tânăra nu a mai jucat în niciun film (dacă nu luăm în calcul reclamele), dar Bay a fost foarte încântat de prestaţia ei la audiţii.
<iframe width="638" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/kHRf01Gjosk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>