FILMUL EVZ: Soţul ideal

FILMUL EVZ: Soţul ideal

Comedia romantică aduce în discuţie teme ca pasiunea, dragostea şi trădarea la aristocraţi.

În înalta societate a sfârşitului de secol XIX, Sir Robert Chiltern (Jeremy Northam) este un politician genial, un soţ perfect şi un gentleman desăvârşit. Cel puţin aşa cred sofisticata lui soţie Gertrude (Cate Blanchett) şi restul lumii.

Cei doi au o căsnicie de invidiat până când în viaţa lor apare domnişoara Laura Cheveley (Julianne Moore), care-l şantajează şi-l ameninţă pe Chiltern cu dezvăluirea unui secret important din trecutul său. Femeia ar vrea ca politicianul să susţină în parlament un plan financiar din care ea ar avea numai de câştigat.

Pentru a evita ca viaţa lui să fie dată peste cap şi să-şi piardă soţia din cauza acestui secret, Chiltern îi cere ajutorul prietenului său, lordul Arthur Goring (Rupert Everett), cel mai cunoscut burlac din oraş.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rugămintea lui Chiltern, acesta trebuie să o recucerească pe domnişoara Cheveley, cu care fusese logodit, şi în acelaşi timp să facă faţă minciunilor, intrigilor şi tentaţiilor de care se trezeşte înconjurat.

Adaptare după piesa omonimă a lui Oscar Wild, filmul a fost nominalizat la BAFTA pentru Cel mai bun scenariu adaptat, Cele mai bune costume şi Cel mai bun machiaj, în timp ce Julianne Moore şi Ruper Everett au fost nominalizaţi la Globul de Aur. Datorită intrigii sale, filmul a cunoscut, de-a lungul timpului, numeroase ecranizări.

20.15 - NAŢIONAL TV