FILMUL EVZ: Interviu cu un vampir

FILMUL EVZ: Interviu cu un vampir

O dramă de referinţă despre condamnarea veşnică la traiul în singurătate.

Considerat unul dintre cele mai bune filme despre vampiri, "Interviu cu un vampir", ecranizare a cărţii lui Anne Rice, se bucură de o distribuţie de neegalat. Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas, Christian Slater şi, pe atunci micuţa, Kirsten Dunst. Aceste atuuri transformă ceea ce părea un film horror într-o capodoperă ce nu trebuie ratată.

Povara vieţii veşnice

Louis (Brad Pitt), proprietarul unei plantaţii, şi-a pierdut soţia şi, odată cu ea, dorinţa de a trăi. Lestat (Tom Cruise), un vampir "vechi" şi sân geros, care s-a săturat de singurătate, îl transformă într-o crea tura a întunericului. Deşi Louis acceptă, spiritul lui prea uman nu se va acomoda cu noua viaţă.

Vizionarea peliculei "Interviu cu un vampir" te marchează. Pe lângă intriga dramatică şi alertă, filmul surprinde cu diversitatea tipologiilor: vampirul Armand (înţeleptul), Louis (vampirul "uman", care a ajuns crea tură a noţii din nevoia de a scapa de durerea provocată de pierderea unei fiinţe dragi) sau Lestat (vampirul egoist dornic de prieteni). Indiferent de felul lor, drama vampirilor condamnaţi la o viaţă plictisitor de veşni că este comună.

Filmul a primit două nominalizări la Premiul Oscar, două nominalizări la Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare BAFTA.

22.00 - TCM <object height="385" width="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gNWJgbp5a0Q?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/gNWJgbp5a0Q?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="385" width="480"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News