Evenimentul Zilei > Actualitate > Fii de procuror, ”călcați” de DNA. Cei doi falsificau alcoolemii, contra cost. Cine avea de câștigat
Fii de procuror, ”călcați” de DNA. Cei doi falsificau alcoolemii, contra cost. Cine avea de câștigat

Fii de procuror, ”călcați” de DNA. Cei doi falsificau alcoolemii, contra cost. Cine avea de câștigat

Chimistul de la Institutul de Medicină Legală Arad era în cârdășie un avocat la care apelau șoferii – pericol, public. După ce erau prinși beți la volan, sau drogați, ajungeau la avocatul care, contra cost, ”rezolva” probele, apelându-l pe fratele său de la IML Arad. Acesta lucra aici ca și chimist, și modifica rezultatele analizelor efectuate pe baza probelor biologice prelevate de la cei vinovați.

DNA Timișoara, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” a efectuat, ieri, mai multe percheziții în Arad, atât la domiciliul celor doi, cât și la IML. ”Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în cursul lunii iunie 2017”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurori.

Avocatul, Adelin Vlai, apela la chimistul angajat la Medicina Legală, care era fratele său, Florin Vlai,  pentru ca acesta să falsifice valori ale alcoolemiei înregistrate la șoferi depistați în trafic. Practic, avocatul racola șoferii prinși beți în trafic, iar, în schimbul unor sume de bani, chimistul de la Medicina Legală falsifica rezultatele analizelor. Toată lumea avea de câștigat: avocații, onorariul, cvhimistul, bani de buzunar, iar bețivii ”obțineau” fapte care se încadrau la contravenții, nicidecum la infracțiuni pentru care ar fi fost grav sancționați.

Cei doi frați sunt copiii unui fost procuror.