Evenimentul Zilei > Politica > Fifor, ȚINTA IRONIILOR lui Orban: „Va face exact ceea ce a făcut şi la celelalte ministere, adică nimic”
Fifor, ȚINTA IRONIILOR lui Orban: „Va face exact ceea ce a făcut şi la celelalte ministere, adică nimic”

Fifor, ȚINTA IRONIILOR lui Orban: „Va face exact ceea ce a făcut şi la celelalte ministere, adică nimic”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a ironizat pe noul ministru al Apărării, Mihai Fifor, afirmând că acesta va face „ceea ce a făcut şi la celelalte ministere, adică nimic”.

Fifor e bun la toate. L-au luat din Oltenia şi l-au pus preşedinte la Arad, a trecut prin diverse ministere – a fost propus la Transporturi, mai înainte a fost ministrul Economiei şi acum e bun şi de ministrul Apărării. Fifor ăsta e bun la toate. Probabil, absolvind filosofia, filologia şi stând mult în bibliotecă, a avut acces, în bibliotecă se găsesc cărţi din mai multe domenii şi probabil ştie titlurile, le-a citit titlurile. Va face exact ceea ce a făcut şi la celelalte ministere, adică nimic. Iar în privinţa Ministerului Apărării vă spun atât: pericolul cel mai mare este pierderea credibilităţii României pentru că Guvernul nu vrea să-şi respecte angajamentul pe care ni l-am asumat ca stat şi anume de a asigura 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei, lucru care pune în pericol România, care afectează siguranţa ţării şi care afectează relaţiile bune pe care trebuie să le avem cu partenerii noştri constituţionali”, a subliniat liderul PNL, informează agerpres.ro.

El a adăugat că „din acest motiv, nu vorbesc în pustiu, ştiu foarte bine că au fost discuţii care s-au purtat pe această temă: cum ţinem deficitul sub 3%. Una dintre soluţiile prezentate a fost să nu se efectueze aceste cheltuieli pentru înzestrare pe pretextul că nu se apucă să se semneze contractele. Nu pot să nu remarc faptul că doi miniştri ai Apărării, înainte de a se duce la Washington, şi-au pierdut mandatul. Îi doresc lui Fifor să ajungă la Washington, să nu-şi piardă mandatul şi să nu fie făcut de râs de colegii lui, care nu-şi doresc astăzi să respecte obligaţia de a aloca 2% din PIB. Lui Fifor nu i s-a făcut bine prin această desemnare, ci i s-a făcut rău pentru că el va fi ţapul ispăşitor pentru nerealizarea acestor obligaţii”.

Întrebat despre nominalizarea lui Gheorghe Şimon la ministerul Economiei, Orban a spus că acesta face parte din categoria „pseudo-miniştrilor care apar de nicăieri şi pleacă nicăieri”.

Noii miniştri de la Apărare şi Economie, Mihai Fifor şi Gheorghe Şimon, au depus jurământul, astăzi, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii foarte scurte.