Evenimentul Zilei > Politica > REACȚIE EXPLOZIVĂ a unui NUME GREU din PSD. Fostul MINISTRU a fost ORIPILAT de DECLARAȚIA JURNALISTULUI. „NU pot să ACCEPT MANIPULAREA”
REACȚIE EXPLOZIVĂ a unui NUME GREU din PSD. Fostul MINISTRU a fost ORIPILAT de DECLARAȚIA JURNALISTULUI. „NU pot să ACCEPT MANIPULAREA”

REACȚIE EXPLOZIVĂ a unui NUME GREU din PSD. Fostul MINISTRU a fost ORIPILAT de DECLARAȚIA JURNALISTULUI. „NU pot să ACCEPT MANIPULAREA”

Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, lansează un atac dur la adresa jurnalistului Rareș Bogdan, care a susținut aseară la Realitatea Tv că, dacă ar fi fost la București de 1 Decembrie, ar fi întors spatele Jandarmeriei.

„Urmăream oripilat aseară cum, la un post național de televiziune, un "mare" jurnalist român în viață își varsă frustrările și dezaprobă profund organizarea paradei militare de 1 decembrie. Cu subiect și predicat, domnul cu pricina consideră că fiind perfect antagonice paradă militară și condiția de țară democratică a României.

Evident, extrem de potrivit i se părea, în schimb, jurnalistului gestul de a te întoarce cu spatele la jandarmi, la aceeași paradă militară, precum și necesitatea unui protest taman de Ziua Națională în An Centenar.

Nu pot însă acceptă, cu pasivitate, manipularea grosolană ce ține de tehnici extrem de subtile ale războiului hibrid. Departe de mine gândul de a-l acuză pe cetățean de așa ceva, de a servi alte interese decât cele ale propriei sale țări. Ar fi prea grav. Sau, știu și eu?

A pune însă în discuție, sub semnul justificării necesității, tocmai paradă militară de 1 decembrie și, implicit, instituția militară cu panoplia să de valori, a induce în spațiul public o astfel de idee este nu doar o lipsa crasă de cunoaștere a istoriei, valorilor și tradițiilor acestei nații, la 100 de ani de la constituirea României Mari, ci și un joc extrem de periculos.

Acest lucru înseamnă, totodată, o lipsa profundă de respect față de memoria celor câteva sute de mii de eroi ai României căzuți sub drapel în cele două conflagrații mondiale și, în anii din urmă, în teatre de operații.

Până la urmă, 2018 reprezintă nu doar celebrarea Marii Uniri, ci și marcarea a 100 de ani de la încheierea uneia dintre cele mai sângeroase conflagrații mondiale, în care România și-a adus prinos de jertfă și de eroism, pentru că noi să putem trăi și vorbi liberi românește în această țară, membră a UE și NATO.

Mai spun doar atât…dacă tot nu respectați valorile acestei nații și una dintre cele mai iubite instituții ale sale, Armata României, atunci, într-un rar moment de luciditate, aruncați măcar un ochi după colț, la câteva sute de kilometri de țărmul românesc și gândiți-va o clipă măcar, văzând ce se petrece chiar în aceste zile, oare cum ar fi dacă… Să ne ferească, Dumnezeu!”, a scris Fifor pe Facebook.

„Dacă aş fi la Bucureşti de 1 Decembrie, aş întoarce spatele Jandarmeriei, a spus realizatorul Realitatea TV. Protestul lui Rareş Bogdan ar veni în urmă evenimentelor din dată de 10 August 2018, când protestatarii din Piaţa Victoriei au fost gazaţi şi bătuţi de jandarmi.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.