Fostul preşedinte american Bill Clinton, în vârstă de 73 de ani, dezvăluie că va lansa în 2021 un nou roman poliţist, ”The President’s Daughter” (Fiica preşedintelui). Cartea e scrisă împreună cu autorul James Patterson, cu care a colaborat anterior şi la redactarea volumului ”The President is Missing”.

Noul roman scris de Bill Clinton şi James Patterson va fi publicat de editurile Knopf şi Little, Brown în iunie 2021. Cartea spune povestea unei tentative de răpire a fiicei unui fost preşedinte, potrivit unui rezumat al editorilor. Se crede că Bill Clinton a fost inspirat de fiica sa, Chelsea, ea însăşi autoare a mai multor cărţi pentru copii.

”Nu mi-aş fi imaginat niciodată că aş putea realiza o carte împreună cu un maestru al scrisului aşa cum este Jim, în niciun caz două. Cred că cititorilor le va face la fel de mare plăcere să citească ”The President’s Daughter” pe cât mi-a făcut mie să lucrez la redactarea cărții”, a declarat Bill Clinton într-un comunicat al editorilor, citat de presa americană.

Amintim că, în urmă cu doi ani, Patterson a scris împreună cu fostul preşedinte democrat un prim roman polițist, ”The President is Missing” (Preşedintele a dispărut). Povestea cărții are loc la Casa Albă în timpul unui atac cibernetic. Romanul a fost un mare succes. S-a vândut în peste 3.000.000 de exemplare, și, mai mult decât atât, va fi în curând adaptat într-un serial de televiziune, cu actorul David Oyelowo în rolul principal, potrivit paginii de internet a editurii care l-a publicat, Alfred A. Knopf.

”Să lucrezi cu Bill Clinton este una dintre reuşitele carierei mele şi sunt încântat să pot colabora din nou cu el. Sunt fericit să anunţ al doilea roman scris împreună, ”The President’s daughter”, pe care aşteptăm cu nerăbdare să-l aducem în faţa cititorilor, a scris, joi, pe Twitter James Patterson.

Sursa: Agerpres.ro