Evenimentul Zilei > Politica > Fețele văzute și nevăzute ale lui Corneliu Vadim Tudor. Tribunul a făcut circ la condamnarea comunismului
Fețele văzute și nevăzute ale lui Corneliu Vadim Tudor. Tribunul a făcut circ la condamnarea comunismului

Fețele văzute și nevăzute ale lui Corneliu Vadim Tudor. Tribunul a făcut circ la condamnarea comunismului

Discursul istoric al fostului președinte Traian Băsescu din decembrie 2006, prin care a fost condamnat comunismul, în baza unui raport întocmit de o comisie prezidențială condusă de Vladimir Tismăneanu, a fost întrerupt în repetate rânduri de fluierăturile și înjurăturile dirijate de Corneliu Vadim Tudor.

 

Președintele PRM a fost menționat în raport drept una dintre personalitățile publice care au susținut regimul lui Ceaușescu.

Vociferări

Înainte de discursul șefului statului, președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a acuzat pe membrii comisiei prezidențiale de părtinire, adăugând că în raport sunt acuzate, pe post de formațiuni continuatoare ale Partidului Comunist Român, doar partidele de stânga din România.

El a amenințat că nu-l va lăsa pe Traian Băsescu să prezinte raportul și a declarat că nu se teme de gărzile de corp ale șefului statului. „Adică de ce ar fi de interes național numai ce spune președintele Băsescu? Să văd eu dacă agenții lui și mascații lui mă vor scoate pe mine afară!”, s-a răzvrătit tribunul. Ulterior, când Băsescu a început să citească raportul, C. V. Tudor a vociferat în continuu și a suflat într- un fluier de arbitru pe toată perioada discursului. El i-a adresat cuvinte dure șefului statului, strigând: „acolitul” , „demisia”, „Jos Băsescu” sau „ești președintele bețivilor”. La un moment dat, un PRMist i-a pus pe pupitru o sticlă de șampanie, care, însă, a fost rapid îndepărtată de Marius Marinescu, pe atunci parlamentar PD.

Colegii de partid ai lui Vadim l-au huiduit și pe Regele Mihai, în momentul în care, în raportul prezentat de Traian Băsescu, se vorbea despre abdicarea sa. „Deci, în mod cert, eu nu mă opresc!”, a avertizat Băsescu încă de la prima întrerupere.

Ordinea cerută cu insistenţă şi obţinută cu greu de Nicolae Văcăroiu, președintele Senatului, nu a durat decât câteva minute. După altă rundă de proteste, preşedintele a cerut din nou ajutorul lui Văcăroiu. În zadar i-a rugat acesta pe reprezentanţii PRM să ia loc. „Domnule preşedinte, credeţi că puteţi ţine ordine? Domnule preşedinte, eu pot continua oricum, pe mine nu mă deranjează”, i-a spus Băsescu lui Văcăroiu. Acesta a cerut intervenția forțelor de ordine pentru potolirea PRM-iștilor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: