Evenimentul Zilei > Social > Festivalul „Johann Strauss”, la Muzeul Naţional Cotroceni
Festivalul „Johann Strauss”,  la Muzeul Naţional Cotroceni

Festivalul „Johann Strauss”, la Muzeul Naţional Cotroceni

Asociaţia Română a Iubitorilor Valsului organizează în perioada 21-28 august 2016, cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional „Johann Strauss”, festival intrat în tradiţia manifestărilor de gen din România.

Muzeul Naţional Cotroceni este şi anul acesta partener al evenimentului, în cadrul muzeului urmând să se desfăşoare următoarele evenimente din program: 23 august 2016, ora 12.00 – Conferinţa susținută de dr. Thomas Aigner, director Colecţia de muzică a Bibliotecii Primăriei din Viena. Conferinţa va avea loc în Spaţiile medievale ale muzeului – Cuhnie. La ora 18.00, în Salonul Cerchez, are loc concertul susținut de Cvartetul Artmusik, sun bagheta maestrului Iosif Prunner. Pe 24 august, la ora 18.00 este programat, tot în Salonul Cerchez,  recitalul de vioară și pian Corina Bura, respectiv, Viorela Ciucur.  

Muzica minunată, care a încântat societatea vieneză a secolului trecut, a dobândit o viață proaspătă la renumitele concerte moderne de la Viena, ceea ce face ca aceste melodii, să fie astăzi, mai populare ca oricând. Melodii antrenante vor încânta publicul, creând farmecul unei săli de bal vienez, înainte de a ajunge la finalul concertului, la cel mai faimos vals al tuturor timpurilor, „Dunărea Albastră”.

Festival Orchestra Strauss interpretează virtuoz muzica familiei Strauss la concerte foarte apreciate în întreaga Europă, având un număr mare de public, de peste 20 de ani.

Prin acest eveniment se continuă colaborarea frumoasă pe care Muzeul Naţional Cotroceni o are cu Asociaţia Română a Iubitorilor Valsului Johann Strauss.