Evenimentul Zilei > Actualitate > Festival de muzică ANULAT din cauza furtunilor. 92 de oameni au fost răniţi în timpul DESCĂRCĂRILOR ELECTRICE
Festival de muzică ANULAT din cauza furtunilor. 92 de oameni au fost răniţi în timpul DESCĂRCĂRILOR ELECTRICE

Festival de muzică ANULAT din cauza furtunilor. 92 de oameni au fost răniţi în timpul DESCĂRCĂRILOR ELECTRICE

Unul dintre cele mai populare festivaluri din Germania a fost anulat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Peste 80 de persoane au fost rănite în urma descărcărilor electrice.

Organizatorii au fost forţaţi să anuleze ultima zi de festival, când ar fi trebuit să cânte Biffy Clyro. Decizia a fost comunicată pe reţelele sociale, Facebook şi Twitter, dar criticile din partea fanilor dezamăgiţi nu au întârziat să apară. 

Crucea Roşie din Germania a declarat că cel puţin 72 de persoane au fost internate după ce furtuna s-a dezlănţuit vineri. Dintre aceştia, 8 persoane sunt în stare gravă.

Iniţial, evenimentele ar fi trebuit să fie întrerupte doar pentru câteva ore, însă, din cauza condiţiilor extreme, organizatorii festivalului au decis să anuleze toate activităţile. 

„Am acceptat decizia autorităţilor locale, fiind conştienţi de responsabilitatea pe care o avem pentru fani. Regretăm că a trebuit să luăm această decizie, dar facem apel la înţelegerea voastră în această situaţie. Din motive ce nu ţin de noi suntem nevoiţi să oprim evenimentele mai devreme decât prevăzusem iniţial”, au declarat organizatorii.

Furtuni violente cu intensificări ale vântului şi ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice au lovit în ultima săptămână Germania, Franţa, Belgia, Polonia şi România. Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile produse.