Femeile, nu bărbaţii vor salva lumea

Femeile, nu bărbaţii vor salva lumea

Prima Doamnă a Americii, Laura Bush, nu a folosit aceste cuvinte, dar a lăsat să se subînţeleagă acest lucru în cadrul unei întâlniri cu biografi, istorici şi jurnalişti, desfăşurată luni, la Casa Albă.

Potrivit ziarului The Washington Post, activităţile feministe ale Laurei Bush sunt responsabile pentru îmbunătăţirea vieţii femeilor în multe părţi ale lumii.

În luna octombrie a anului trecut, Laura Bush a călătorit în Orientul Mijlociu pentru a promova programul împotriva cancerului de sân.

Prima Doamnă a fost totodată una din promotoarele ardente ale educării femeilor în condiţiile în care din cele 774 de milioane de oameni care nu ştiu să scrie şi să citească, două treimi sunt femei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Afganistan, unde Laura Bush a călătorit de trei ori, s-au făcut progrese în ceea ce priveşte educaţia şi egalitatea. Azi, o treime din cele peste 6 milioane de copii afgani care merg la şcoală sunt fete.

Deşi modestia ei şi specializarea de biblotecară nu au făcut-o una din personalităţile favorite ale mass-media, misiunea sa nu a fost, după nici un standard, modestă. Este posibil ca femeile să nu fie cele care salvează lumea, sau cel puţin nu fără ajutorul unor bărbaţi luminaţi, însă istoria va fi de acord că Laura Bush şi-a îndeplinit bine partea sa de misiune, potrivit ziarului american.

Sursa: Agerpres