Evenimentul Zilei > Justitie > Femeile măritate, în alertă! „Amantul perfect” din Pitești a fost reținut
Femeile măritate, în alertă! „Amantul perfect” din Pitești a fost reținut

Femeile măritate, în alertă! „Amantul perfect” din Pitești a fost reținut

Reținerea unui piteștean de 34 de ani, din Pitești, a generat panică printre femeile măritate care au avut de a face cu el. Individul  fără ocupație le-a „agățat” pe stradă sau în diferite locații și a reușit să ajungă în așternutul multor doamne sau domnișoare din casa cărora pleca cu bani, bijuterii sau bunuri de valoare. Deși se dădea drept profesor universitar, el a fost ridicat de polițiști dintr-un Service auto, în timp ce spăla mașini

Povestea unui escroc sentimental din Pitești a ieșit la iveală după ce două dintre femeile cărora le-a căzut pradă au reclamat la Poliție că le-au dispărut bani, bijuterii și diferite bunuri. Victimele au 47 și, respectiv, 28 de ani. Una este măritată, cealaltă, nu.

Încet, încet, oamenii legii au descoperit că hoțul era, de fapt, bărbatul pe care ele îl invitaseră în casă.  După plecarea „iubitului”, din locuințele celor două au dispărut  bani, bijuterii și telefoane mobile, după ce au avut aventuri amoroase cu bărbatul de 34 de ani.

Paguba nu e mare, spun oamenii legii, însă fapta le-a revoltat pe cele două femei care au alertat autoritățile după ce au avut relații cu hoțul timp de nouă luni, adică în perioada februarie-noiembrie 2019.

În acest timp, cele două femei se pare că nu știau una de cealaltă și că împart așternutul cu același bărbat. Individul este suspectat că, în acest timp, avea relații și cu alte femei din județul Argeș.

Bărbatul misterios

Două cazuri de furt comise de piteștean au fost sunt probate până acum. Însă, surse judiciare au dezvăluit, pentru EVZ, că o a treia femeie, măritată la rândul ei, a fost chemată la audieri. Polițiștii, au precizat aceleași surse, au informații că numărul femeilor seduse și furate de escroc este mult mai mare, însă multe dintre ele nu au depus reclamații deoarece sunt căsătorite și nu vor să se afle aventurile extraconjugale.

Totuși, oamenii legii le caută și pe celelalte victime care au fost păgubite de escroc ne-au transmis oameni ai legii. Anchetatorii sunt reținuți în a da prea multe detalii deoarece ancheta este în curs pentru a depista victimele escrocului sentimental.

Le agăța pe stradă

Despre modul în care ajungea „Don Juan” de Pitești în așternutul femeilor, polițiștii s-au limitat la a spune că „prin diferite metode”. Însă, neoficial, EVZ a aflat că pe una dintre victime a păcălit-o spunându-i că este professor universitar. Deși prea tânăr pentru o asemenea titulatură, femeia de 47 de ani a fost convinsă că are de a face cu un cadru didactic. Apoi, pe cea de 28 de ani a cunoscut-o la un curs de dans. Cel mai probabil, spun oamenii legii, individual a urmărit-o și a sedus-o.

De multe ori, însă, individul urmărea femeile pe stradă, în supermarketuri sau în diferite magazine, intra în dialog cu ele și le câștiga încrederea. Bărbatul își alegea victimele după ce, în prealabil, le evalua situația materială. Adică era atent la felul în care sunt îmbrăcate, la ce mașini au sau, după ce făceau cunoștință, le studia profilul pe Facebook, înainte de prima întâlnire. Folosindu-și șarmul, profita de naivitatea femeilor și le câștiga încrederea. După ce le convingea să îl primească în casa lor, pleca cu bijuterii, bani și alte obiecte de valoare.

Încătușat și trimis în fața procurorilor

Escrocul sentimental nu are antecedente penale, au dezvăluit, pentru EVZ, oficiali din Poliția Română. Nu este căsătorit și nici nu are vreo ocupație, în mod oficial. El a fost „săltat” de polițiști dintr-un Service auto, acolo unde spăla mașini.

Cazul este instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Oficial, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Argeș a transmis că a reținut un bărbat acuzat de furt, după ce a profitat de încrederea și naivitatea mai multor femei.

Escrocul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și a fost audiat, ieri, de procurorul de caz care urma să decidă dacă îl va trimite în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au reţinut un barbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt. Din cercetări s-a stabilitabilit ca în perioada februarie-noiembrie a.c, un bărbat de 34 de ani, din Piteşti, ar fi sustras bani şi bijuterii, prin nesocotirea încrederii victimelor”, a anunțat IPJ Argeş