Femeia muşcată de o haită de câini în Capitală a murit

Femeia muşcată de o haită de câini în Capitală a murit

Femeia care a fost muşcată de câini în curtea fostului sediu ADP sector 5 a murit azi, în jurul orei 11.50, în urma unui stop cardiac, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni, Alexandru Bica.

„Eu personal nu am întâlnit asemenea traumatisme în 43 de ani. Deși era un traumatism destul de grav, s-a adăugat șocul hemoragic și hipotermic, cauzat de degerături (femeia a stat acolo unde s-a întâmplat câteva ore bune în frig până a fost descoperită și adusă la spital)”, explică gravitatea situației Ioan Florescu, șeful clinicii de chirurgie plastică de la spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală.

El a completat că pacienta a fost supusă investigațiilor necesare, a fost intubată și operată însă nu a putut supraviețui. 

„Am intrat în sală cu o echipă completă. Unii operau emfizemul (la nivelul plămânilor), alții leziunile de la membrele superioare și inferioare, alții pielea capului. Ea a avut și o gravă anemie prin pierderea de sânge suferită, precum și tulburări vasculare din cauza degerăturilor. Cu tot tratamentul susținut (sânge, antibiotice de cea mai bună calitate), a făcut o insufiență multiplă de organe și sisteme cum era de așteptat. În plus, a făcut și câteva storpuri cardiace și a murit”, completează medicul.  În cursul zilei de ieri, pacientei Tanioşa Sachievici i s-a făcut un transplant de piele pentru părţile grav afectate, utilizând ţesutul de la Banca de Ţesuturi a Spitalului Grigore Alexandrescu. Ea a mai suferit alte două intervenţii chirurgicale Cel mai grav afectate au fost afectate pulpele şi umerii. De asemenea, i-au fost distruse fragmente importante de tendoane, nervi şi muşchi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victima era în timpul serviciului Femeia a fost grav rănită miercuri de o haită de câini în curtea fostului sediu al Administraţiei Domeniului Public din sectorul 5. Deşi iniţial s-a vehiculat că femeia sărise gardul să fure fier vechi, se pare că ea  a fost angajată recent la o firmă de deşeuri din Constanţa, care urma să deschidă un punct de lucru în Bucureşti. Potrivit Antena3, ea se afla în curtea ADP Sector 5 pentru a ridica un container pentru colectarea materialelor refolosibile, când a fost atacată de mai mulţi câini.   Ea a fost dusă de urgenţă la Spitalul Bagdasar-Arseni în stare foarte gravă, cu plăgi adânci provocate de muşcături de câini şi în şoc hemoragic şi hipotermic. "Leziunile produse de aceste muşcături de câini, îndrăznesc să le asemuiesc cu un sindrom prin strivire, unul dintre cele mai grave leziuni în patologia traumatică. Leziunile produse prin aceste muşcături de câine interesează: tegumentele de la nivelul scalpului, membre superioare, de la umăr până la degete, membre inferioare, de la articulaţia şoldului şi până la laba piciorului. Au distrus tegumente, au distrus muşchi, tendoane, vase, nervi", declara în această dimineaţă medicul Ioan Florescu, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Bagdasar - Arseni.

Vom reveni cu amănunte.