Evenimentul Zilei > Actualitate > Femeia condamnata la moarte pentru apostazie va fi eliberată după zile de CHIN INUMAN
Femeia condamnata la moarte pentru apostazie va fi eliberată după zile de CHIN INUMAN

Femeia condamnata la moarte pentru apostazie va fi eliberată după zile de CHIN INUMAN

Meriam Yahia Ibrahim Ishag, femeia din Sudan codnamnată la moarte pentru apostazie, va fi eliberată ”în zilele următoare”, a anunţat sâmbătă un responsabil din Afacerile Externe, în timp ce acest caz a provocat un scandal în străinătate.

Pe 15 mai, ea a fost condamnată la moarte de o instanţă penală în virtutea legii islamice în vigoare în Sudan, care interzice renunţarea la credinţa musulmană. Ea a fost încarcerată imediat în ciuda faptului că ear însărcinată.

Marți, Meriam a născut o fetiță, însă autoritățile nu i-au schimbat regimul de detenție. Femeia a născut în timp ce era imobilizată și legată cu lanțuri de pat.

”Femeia va fi eliberată în zilele următoare în conformitate cu procedurile legale luate de sistemul judiciar şi Ministerul Justiţiei”, a declarat Abdullah Al-Azraq, un responsabil din ministerul sudanez, contact prin telefon la Londra de AFP.

Primul ministru britanic David Cameron a cerut guvernului sudanez să anuleze condamnarea la moarte a tinerei, iar guvernul britanic l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri sudanez la Londra în legătură cu acest caz.

Născută dintr-un tată musulman, Meriam Yahia Ibrahim Ishag a fost crescută în religia mamei sale, creștin ortodoxă. Ea a refuzat să renege credinţa creştină în favoarea islamului. Căsătorită tot cu un creştin din Sudanul de Sud, ea a fost de asemenea condamnată la moarte pentru apostazie și la 100 de lovituri de bici pentru ”adulter”.

Potrivit interpretării sudaneze a sharia, o musulmană nu se poate căsători cu un non-musulman şi orice uniune de acest tip este considerată ”adulter”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: