Evenimentul Zilei > International > FBI-ul va intensifica monitorizarea pe social media! Au nevoie de mailuri, adrese IP şi…
FBI-ul va intensifica monitorizarea pe social media! Au nevoie de mailuri, adrese IP şi…

FBI-ul va intensifica monitorizarea pe social media! Au nevoie de mailuri, adrese IP şi…

FBI-ul intenționează să-și intensifice eforturile pentru a colecta informații cu privire la social media, în special de pe Twitter, Facebook, Instagram și alte platforme, totul în timp util. 
Referindu-se la folosirea mijloacelor de comunicare socială de către grupurile teroriste, amenințările interne, organizațiile criminale și serviciile străine de informații, FBI „are nevoie de acces în timp real la informații disponibile„.
În plus față de informații precum acreditările utilizatorilor, guvernul federal american este interesat de „e-mail-uri, adrese IP, numere de telefon și pseudonimele posibile” utilizate pe social media. Instrumentul ar permite, de asemenea, urmărirea bazată pe localizarea geografică, monitorizarea constantă a cuvintelor cheie și accesul la istoricul social al unei persoane sociale.
Aşadar, Biroul Federal de Investigații (FBI) intenționează să acorde un contract ferm de preț fix în scopul achiziționării de servicii de abonament la un instrument de alertă a mass-media sociale pentru a atenua amenințările multilaterale, asigurând în același timp respectarea cerințelor de protejarea  vieții private și a libertăților civile. Acest rezumat și solicitare sunt emise ca număr de solicitare de propuneri (RFP) 
Cum se justifică FBI
FBI-ul a justificat necesitatea acestui instrument  spunând că răspunde „unui număr tot mai mare de amenințări la adresa intereselor naționale ale Statelor Unite identificabile, tot mai des, de către mediile sociale”.  În consecință, obținerea accesului legal (adică, accesul autorizat, adecvat, legal și aplicabil) la aceste date de către agențiile de aplicare a legii va avea ca rezultat detectarea din timp și / sau limitarea amplorii oricăror daune cauzate de aceste amenințări.
Pentru a proteja cetățenii americani, o metodă folosită de FBI este achiziționarea de abonamente care oferă acces la instrumente. Acestea permit exploatarea datelor colectate / achiziționate legal de pe platformele sociale și stocate, verificate și formatate de un furnizor.
Exploatarea  rețelelor sociale permite FBI-ului să detecteze proactiv, să perturbe și să investigheze o gamă tot mai mare de amenințări.  Documentul se poate citi AICI.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: