Page a avut o relaţie extraconjugală cu un coleg, Peter Strzok, între 2015 şi 2017, iar în  corespondenţa lor privată a fost dezvăluită opoziţia lor faţă de candidatul republican, care i-a supranumit „amanţii din FBI”, , informează joi AFP conform Agerpres.

Donald Trump a notat pe Twitter, miercuri: „Lisa Page nu a răspuns ordinului Camerei Reprezentanţilor de a depune mărturie în faţa Congresului! Wow, asta da surpriză pentru unii. Ea a lucrat, alături de amantul său, Agentul FBI Peter Strzok, la Vânătoarea de Vrăjitoare Trucată, poate cea mai coruptă afacere din ISTORIE!”

Potrivit preşedintelui Comisiei Judiciare, republicanul Bob Goodlatte, Lisa Page „nu are scuză” refuzul acesteia este nejustificat. „Se pare că Lisa Page are ceva de ascuns”, a afirmat el într-un comunicat, adăugând că aceasta era „un martor-cheie”. „Este esenţial ca ea să apară în faţa comisiei, pentru a răspunde la întrebările noastre în cadrul anchetei”, a subliniat el, ameninţând să o pună sub urmărire pentru ultraj dacă nu va accepta să depună mărturie până vineri dimineaţa.

Avocata Lisei Page, Amy Jeffress, a explicat că fosta juristă trebuia să aibă întâi acces la documentele FBI studiate de comisie înainte de a depune mărturie şi că aceasta nu a dat curs cererilor clientei sale de a veni în Congres la o dată ulterioară.

Lisa Page şi Peter Strzok se află în centrul unei campanii republicane menite să discrediteze FBI şi ancheta procurorului special Robert Mueller, la care cei doi au participat o scurtă perioadă de timp, asupra unei eventuale legături între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia, pentru a ajuta la alegerea magnatului american la preşedinţia SUA, în 2016.