Evenimentul Zilei > Monden > Faza zilei. Zuckerberg dă rateuri mari cu algoritmul de cenzură. Primar român, blocat pe Facebook din cauza unor „puicuțe”
Faza zilei. Zuckerberg dă rateuri mari cu algoritmul de cenzură. Primar român, blocat pe Facebook din cauza unor „puicuțe”

Faza zilei. Zuckerberg dă rateuri mari cu algoritmul de cenzură. Primar român, blocat pe Facebook din cauza unor „puicuțe”

Primarul comunei Șpring din județul Alba s-a trezit subit că-i pedepsit de algoritmul de cenzură, cu contul de Facebook blocat și pentru 24 de ore „redus la tăcere”, după ce a folosit un termen care „încalcă standardele comunității”: puicuțe.

Facebook l-a blocat timp de 24 de ore pe primarul Daniel Gheorghe Rusu, pentru o postare din data de 25 iulie, în care acesta întreba „cine are de vânzare 8 – 10 puicuțe la o lună și la ce preț”.

„Salutare frați români! Au înnebunit salcamii! Iata de ce am fost blocat 24 ore…multumesc facebook, nu o să mai cumpăr găini in viata mea… – simţindu-se amuzat.

 

Facebook, cenzură multă, siguranță deloc! Aproape 300.000.000 de utilizatori „hackuiți”

În 2019, compania Facebook anunța că datele a aproape 300 de milioane de utilizatori au fost furate de hackeri.

Un hacker a profitat de vulnerabilitățile de securitate ale Facebook și a descărcat o imensă bază de date, potrivit Comparitech.

Baza de date conține datele confidențiale ale utilizatorilor. Printre acestea, numele persoanelor și numerele de telefon. Peste 267 de milioane de utilizatori ai aplicației lui Mark Zuckerberg au fost victimele acestui atac, notează Yahoo.


Schimbăre majoră la Facebook! Cum va funcționa cenzura pe dos

Facebook a decis: Va urmări şi cenzura doar mass-media, nu şi politicienii


Facebook recunoaște practicile de spionaj

Forțată de doi congresmeni americani, conducerea Facebook a recunoscut că strânge informaţii despre locul unde se află fiecare dintre utilizatorii săi, în permanenţă. Oficialii grupului spun că toate acestea sunt din raţiuni de securitate şi în scopuri publicitare, și că nu contează dacă cei care folosesc platforma au activat sau nu geolocalizarea pe dispozitivele lor, transmite miercuri AFP.

„Chiar dacă cineva nu îşi activează datele de localizare, Facebook poate totuşi să determine parţial amplasamentul lor, datorită informaţiilor pe care le furnizează prin diferitele activităţi şi conexiunile lor la diferitele noastre servicii”, afirmă Facebook într-o scrisoare trimisă către doi senatori americani pe 12 decembrie şi postată marţi pe Twitter.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: