La câteva luni de la comiterea faptei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița au stabilit că victima, o fată de 13 ani, a fost sunată de un băiat de care minora era îndrăgostită, Romario Bercheș, de 17 ani, care a chemat-o la o adresă din oraș. Inițial nu a fost de acord, dar cum băiatul insista, fata s-a dus, fără a ști că mai sunt și alți băieți în locuință, și mai ales, fără să știe că e chemată pentru a fi violată de un altul.

Când a ajuns la locuința indicată, aici se găseau trei băieți: cel pe care fata îl plăcea, Romario Bercheș, cel care locuia în casă, Bogdan Nicoriciu, și un prieten al lor. Cei trei au instalat un telefon în dormitor, pus să înregistreze video.

Când a ajuns, minora a fost întâmpinată de Bercheș, care a condus-o în dormitor, ieșind ca să lege câinele, timp în care peste fată a intrat Nicoriciu care a încuiat ușa și a violat-o. Nicoriciu a fost trimis în judecată, însă, procurorii au decis că și Romario Bercheș este vinovat și au disjuns față de acesta un dosar penal pentru viol și șantaj, deoarece acesta este cel care a atras-o pe minoră în locuința lui Nicoriciu.