Evenimentul Zilei > International > Fără mască în spațiul public. Cea mai severă pedeapsă
Fără mască în spațiul public. Cea mai severă pedeapsă

Fără mască în spațiul public. Cea mai severă pedeapsă

Qatarul a început, duminică, să impună cele mai dure sancțiuni din lume persoanelor care nu poartă mască de protecție în public, în încercarea de a stopa epidemia rapidă de coronavirus în țară.

Guvernul qatarez a instituit obligația portului măștii de protecție în public și indicat că decizia se va aplica de duminică, „până la noi ordine”.

Pe cei ce nu respectă aceste dispoziții îi așteaptă pedepse grele, ce pot ajunge cu până la 3 ani de închisoare și o amendă de 200.000 de riali (aproximativ 50.900 euro).

Aproape 30.000 de contaminări cu noul coronavirus au fost inregistrate în această țară mică din Golf, adică 1,1% din populația totală de 2,75 milioane persoane. De asemenea, virusul a ucis 15 persoane.

Doar micro-statele precum San Marino și Vatican au înregistrat rate mai mari de infecție pe cap de locuitor, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

În prezent, purtarea unei măști este obligatorie în aproximativ cincizeci de țări.

Potrivit autorităților din Qatar, adunările familiale din luna de post a Ramadanului ar fi putut contribui la evoluția bolii, scrie Boursorama.

Restaurante, cinematografe, școli, centre comerciale și moscheile au fost închise, dar șantierele – în special cele legate de Cupa Mondială de Fotbal 2022 – au fost menținute cu tabilirea regulilor de distanțare socială și purtarea obligatorie a măștilor, începând cu 26 aprilie.