Evenimentul Zilei > Justitie > Familia Voiculescu se reunește la tribunal, în dosarul „Șantaj la Antene”
Familia Voiculescu se reunește la tribunal, în dosarul „Șantaj la Antene”

Familia Voiculescu se reunește la tribunal, în dosarul „Șantaj la Antene”

La un an de la trimiterea în judecată, procesul de șantaj cu o miză de 35 milioane de euro începe cu mogulul media în boxă.

Curtea de Apel București judecă, astăzi, primul termen în dosarul de șantaj RCS – Intact, în care sunt trimiși în judecată mogulul media Dan Voiculescu, fiica acestuia, Camelia, și directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu. Procesul ar fi trebuit să înceapă în urmă cu un an însă, în februarie 2014, pe motiv că nu a fost citit rechizitoriul, dosarul a fost trimis spre verificări la judecătorul de Cameră preliminară.

În aprilie, magistratul a constatat că toate actele depuse la dosar sunt corecte și a hotărât începerea judecății. Deoarece decizia putea fi contestată, avocații familiei Voiculescu au făcut acest lucru și dosarul a plecat către Instanța Supremă, unde a „băltit” șapte luni. În acest timp, judecătorii au respins ca neîntemeiate mai multe cereri de excludere a unor probe. În octombrie 2013, fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată, alături de directorul general Sorin Alexandrescu şi de fostul şef ANAF, Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei. DNA susţine că Alexandrescu l-a amenințat pe Bendei cu publicarea unor „anchete” jurnalistice despre o pretinsă faptă de corupţie privind transmisia unor meciuri de fotbal. Miza înțelegerii reprezenta un contract de retransmisie a posturilor deținute de Intact pe rețeaua de cablu RCS – RDS, în valoare de 35 milioane de euro.

Ieri, în alt proces, Dan Voiculescu a contestat pedeapsa primită în dosarul ICA, însă mogulul a cerut să nu fie adus în boxa acuzaților.După ce avocații acestuia au depus o serie de acte, procurorul a atras atenția că este lipsă de procedură deoarece nu a fost citată și partea civilă ADS, care ar trebui să primească 60 de milioane de euro.

Următorul termen a fost stabilit pentru 9 decembrie. Atunci judecătorii pot anula pedeapsa de 10 ani de închisoare a lui Voiculescu și procesul se rejudecă.