Evenimentul Zilei > Actualitate > Familia lui Fane Spoitoru a organizat un parastas aşa cum nu s-a mai pomenit. Foto în articol
Familia lui Fane Spoitoru a organizat un parastas aşa cum nu s-a mai pomenit. Foto în articol

Familia lui Fane Spoitoru a organizat un parastas aşa cum nu s-a mai pomenit. Foto în articol

Soţia lui Fane Spoitoru a făcut parastasul de Sâmbăta Morţilor, tradiție care se respectă cu sfințenie şi în familia renumitului interlop. 

La parastas au participat prietenii și rudele acestuia care s-au strâns la locul de veci al interlopului din Cimitirul Bellu. După ce au asistat la ceremonia religioasă, văduva controversatului afacerist, Elena Ion, și Migdal, fratele răposatului, au împărțit nevoiașilor mai multe pachete ce conțineau preparate culinare pe care Fane Spoitoru le îndrăgea, potrivit celor relatate de cancan.

”Așa îi plăcea lui! Era ca un Rege. Am făcut parastasul mai devreme ca să fie toată lumea mulțumită. Să nu mai zică nimeni că e doar cu mâncare de post. Au participat prietenii și apropiații, aproximativ 70 de persoane”, a declarat Migdal.

Sursa menţionată spune că marii absenți de la parastasul de patru ani al legendarului interlop au fost chiar copiii acestuia. Niciunul dintre moștenitorii lui Fane Spoitoru nu a fost prezent la pomana organizată de văduva și fratele acestuia. Cei doi fiind singurii membrii ai familiei care s-au ocupat de organizarea parastasului, dar și a ceremoniei funerare.

Celebrul interlop al anilor ’90, a murit într-un spital din Israel. El fusese internat după ce a suferit un accident vascular. Fane Spoitoru avea 56 de ani. Pe numele său real Ion Titişor, Fane Spoitoru s-a născut pe 5 iunie 1959, în cartierul Dudești, din București. În clasa a șaptea, la 13 ani, s-a apucat de box, trecând pe la mai multe cluburi: Progresul, Rapid, Olimpia Constructorul, Steaua.

În anul 1977 a fost înjunghiat la o nuntă și a trebuit să renunțe la sport. După aceea s-a angajat ca muncitor, mai întâi la Gostat și apoi la Întreprinderea Prestări Servicii (IPS). A fost arestat de mai multe ori, în total petrecând 12 ani în închisoare înainte de Revoluție. Între 1990-1991 a făcut afaceri în Germania, iar cu banii câștigați acolo a cumpărat „Cafeneaua Veche”, din București, și a deschis o linie de taxiuri. În vara anului 1992, în fața fostei discoteci Vox Maris din București, ca urmare a unui scandal, Spoitoru l-a tăiat cu o sabie ninja pe polițistul Nelu Florea, care l-a împușcat la rîndul său, de şapte ori.