Exporturile de carne de porc sunt interzise în Uniunea Europeană din cauza cazurilor de pestă porcină africană , a anunțat deputatul USR, Lucian Viziteu.

Mai mult, acesta a declarat  că ministrul demis al Agriculturii, Petre Daea , a dezinformat atunci când a declarat că în România sunt puține focare izolate de pestă porcină şi că nu este interzis exportul cărnii de porc în Uniunea Europeană.

Deputatul USR a declarat că documentele Comisiei Europene arată contrariul față de ceea ce a declarat ministrul demis al Agriculturii.

Premierul Ludovic Orban a infirmat informațiile deputatului USR, pe care le-a considerat drept fake news, el precizând că România exportă carne de porc în continuare , existând însă pericolul că acesta să fie interzis, dacă nu se iau măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane.

,,Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne de porc în Uniunea Europeană. Guvernul s-a angajat să elaboreze un plan de acțiune de combatere a pestei porcine africane, dar nu a făcut. Cei de la UE au zis: ”bă, sunteți serioși?”. Acum nu este interzis exportul.”, a declarat Ludovic Orban.