Evenimentul Zilei > Politica > Fake-news lansat de Meleșcanu! Amabasada Greciei reacționează: „Este clar un…”
Fake-news lansat de Meleșcanu! Amabasada Greciei reacționează: „Este clar un…”

Fake-news lansat de Meleșcanu! Amabasada Greciei reacționează: „Este clar un…”

Ambasada Greciei la București vine cu precizări legate de declarația fostului ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, potrivit căreia premierul elen a afirmat că România umflă numărul persoanelor infectate cu Covid-19.

„Premierul Greciei nu a făcut niciodată astfel de afirmații despre țări membre ale Uniunii Europene. Acest fake news nu a mai apărut nicăieri, nici în Grecia, nici în altă țară europeană, doar în România. Este în mod clar un fake news”, a declarat, pentru G4Media, ofițerul de presă al Ambasadei Greciei la București.

Precizările Ambasadei Greciei vin în contextul în care Teodor Meleșcanu, în cadrul unor discuții cu Marcel Vela și cu Raed Arafat, a invocat o așa-zisă știre.

„Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea națională de la Atena, a făcut o declarație potrivit căreia România și Bulgaria umflă cifrele celor infectați cu Covid-19 pentru a obține din bugetul UE o parte mai importantă. E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilității și a imaginii României. Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulți morți sau în spitale vom primi și mai mulți bani de la UE”, a declarat Meleșcanu.

Raed Arafat a explicat însă că informațiile nu se confirmă.

„De când a apărut știrea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE că nu se confirmă această declarație a premierului grec. Faptul că se insinuează că cifrele nu sunt corecte e greșit pentru că cifrele sunt în baza testelor care se dau și e foarte greu ca cineva să falsifice testele. Știrea că am fost acuzați de ministrul grec nu se confirmă”, a precizat Arafat.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, 1.030 de persoane au fost testate pozitiv la noul coronavirus. Numărul deceselor în România a ajuns la 2.101.

Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Sursa: g4media.ro

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: