Evenimentul Zilei > Politica > Făgădău, despre pensiile speciale: „Nu este corect ca parlamentarii să fie privilegiați”
Făgădău, despre pensiile speciale: „Nu este corect ca parlamentarii să fie privilegiați”

Făgădău, despre pensiile speciale: „Nu este corect ca parlamentarii să fie privilegiați”

Pensiile speciale nu ar fi, astăzi, cea mai mare problemă a Românie, potrivit primarului Constanței, Decebal Făgădău. Dar dacă se va renunța la ele, ar fi bine să fie tăiate nu numai de la aleșii locali ci tuturor categoriilor de aleși. Primarul susține că de aceeași părere sunt toate structurile asociative din administrație.

Primarul Decebal Făgădău afirmă că pensia specială a edililor locali este de fapt o compensație pentru anii care în cazul lor nu se constituie în vechime profesională.

„Gândiți-vă că e ca și cum ar fi fost plecați în armată. Dar, nu este corect ca Parlamentul, adică un organ ales, să fie privilegiat, față de alte categorii (de aleși). Din punctul meu de vedere, consilierul local, consilierul județean, este tot ales, ca și parlamentarul. Deci dacă este să se renunțe, să se renunțe la toată lumea. Dacă este să se acorde, să se acorde la toată lumea”, a declarat, într-o conferință de presă, Decebal Făgădău.

El cere să se vorbească cu onestitate despre așa numita pensie specială.

„Că nu este un drept necuvenit sau un moft, o bonificație. Este de fapt o compensație pentru anii în care noi nu avem contribuție plătită nicăieri, nici vechime, nici nimic”, a subliniat Făgădău, precizând că la nivelul asociațiilor comunelor, a orașelor, municipiilor, Uniunii Naționale a Consiilor Județene din România, toți spun același lucru.

„Poate sună ciudat, dar, din punctul meu de vedere, nu cred că problema cea mai mare a României, astăzi, o reprezintă aceste drepturi speciale. Eu aș propune să le tăiem peste tot, la toată lumea, și să resetăm tot sistemul”, a încheiat primarul Constanței, Decebal Făgădău.