Evenimentul Zilei > Actualitate > Facebookul Carolinei Garcia, bombardat după atacurile rasiste
Facebookul Carolinei Garcia, bombardat după atacurile rasiste

Facebookul Carolinei Garcia, bombardat după atacurile rasiste

Franțuzoaica a numit-o pe Irina Begu „tigancă împuțită”, în partida pe care cele două tensimene au disputat-o în runda inaugurală a turneului de la Charleston, în Statele Unite

Irina Begu, locul 34 mondial, a fost umilită verbal, luni, în timpul meciului din primul tur al întrecerii de la Charleston (SUA), de sportiva franceză Caroline Garcia (44 WTA).


FOTO: Irina BeguBătută în decisiv

Ulterior, jocul a fost câștigat de româncă, scor 6-4, 2-6, 7-6 (3), dar în timpul setului decisiv, la scorul de 5-5, jucătoarea din Hexagon a fost protagonista unui nou scandal imens în lumea tenisului. Garcia și-a scos la iveală rasismul, după ce a spus că „Pierd cu brio în fața acestei țigănci împuțite, o să vezi”. Aceste vorbe au fost aruncate de Garcia către staff- ul ei, însă au fost prinse de microfoanele de fond, amplasate pe suprafața de joc.

Spusele rușinoase ale franțuzoaicei de 22 ani au iscat un scandal monstru în lumea tenisului, timp în care, adepta rasimului a fost pusă la zid de români. Profilul de Facebook al Carolinei Garcia a fost „bombardat” cu peste o mie de mesaje din partea iubitorilor de tenis, care mai de care mai jignitoare.

Momentul a fost șters

Umilința Irinei Begu s-a vrut, probabil, a fi mușamalizată. Postarea care relata limbajul ordinar al tenismenei franceze a fost ștearsă din lumea virtuală. Reacții oficiale nu au existat, nici din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF), nici din partea Carolinei Garcia, și, mai îngrijorător, nici din partea forurilor din România. Acum, Garcia riscă o suspendare pe măsură și o amendă de peste 10.000 de euro. Incidente asemănătoare au mai avut loc și în circuitul masculin, iar cei vinovați au plătit scump pentru faptele lor.

În altă ordine de idei, Irina Begu își continuă parcursul pe zgura întrecerii de la Charleston. În turul al doilea, românca în vârstă de 25 de ani o va întâlni, cel mai probabil mâine, pe învingătoarea din partida Bethanie Mattek-Sands (SUA, locul 89 WTA) – Teliana Pereira (Brazilia, 49 WTA).