Evenimentul Zilei > Social > Facebook, soluția salvatoare a epidemiologilor? Datele pot împiedica un nou dezastru
Facebook, soluția salvatoare a epidemiologilor? Datele pot împiedica un nou dezastru

Facebook, soluția salvatoare a epidemiologilor? Datele pot împiedica un nou dezastru

Cercetătorii sunt de părere că stabilirea „conexiunii sociale” a regiunilor folosind datele furnizate de Facebook ar putea oferi epidemiologilor un instrument prețios cu privire la maniera în care se răspândesc bolile.

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din New York, au fost descoperite legături între două puncte de pornire ale pandemiei COVID-19: Westchester, New York și provincia Lodi, Italia. Zonele au fost corelate prin intermediul datelor furnizate de Facebook.

Folosind o ecuație dezvoltată de cercetători în 2017, studiul a scos la iveală corelații între răspândirea COVID-19 în Westchester și Lodi.

Cercetătorii susțin că datele colectate de pe Facebook ar putea ajuta la o anticipare a răspândirii bolilor precum COVID-19 în diferite regiuni ale lumii.

„Această descoperire ne sugerează că structura geografică a rețelei sociale măsurată de Facebook poate oferi într-adevăr informații utile pentru tipul de interacțiuni sociale care contribuie la răspândirea bolilor transmisibile”, scriu cercetătorii, potrivit DailyMail.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: