Evenimentul Zilei > International > Dezvăluiri INCREDIBILE despre INSTRUCTAJUL care se face MODERATORILOR de la Facebook
Dezvăluiri INCREDIBILE despre  INSTRUCTAJUL care se face MODERATORILOR de la Facebook

Dezvăluiri INCREDIBILE despre INSTRUCTAJUL care se face MODERATORILOR de la Facebook

Facebook plătește moderatorilor doar 18.000 de lire sterline pe an şi sunt obligaţi să păstreze secretul muncii lor. Pe filmările făcute sub acoperire, care au fost difuzate pe postul Canalului 4, arată un centru de formare în care moderatorilor li s-a spus că imaginile unui copil bătut ar trebui lăsate online. Instructorul spunându-le clar: Dacă începeți să cenzurați prea mult, atunci oamenii nu mai folosesc platforma. E vorba de bani la sfârșitul zilei.

Moderatorilor şi s-a mai spus: "Nu trebuie să dezvăluiţi nicio informaţie … Indiferent cât de băuţi sunteţi, asigurati-vă că nu dezvăluiţi informaţiile despre ceea ce faceţi de fapt aici".

Cpl Resources, cel mai mare centru Facebook pentru moderarea conținutului, din Marea Britanie, pune angajaţii să semneze acorduri care le interzice divulgarea datelor despre munca lor.  În dezvăluirea de pe Canalul 4, cei care au participat la instructaj au prezentat conținutul "permis" pe Facebook, cum ar fi un desen animat rasist al unei mame care o dă cu capul de un obiect din baie pe fiica sa cu citatul: "Când primul copil al fiicei tale e un băiețel negru".

Un alt clip a arătat cum un copil este bătut. A rămas pe site, iar moderatorilor li s-a spus să "marcheze ca fiind deranjant". dar cu un "conținut acceptabil".

Un anunț pentru postul de moderator  la Cpl Resources din Dublin, pus pe un site de locuri de muncă, spune că angajații vor fi plătiți între 18.000 și 22.000 £.  Conservatorul Simon Hart, membru al Comitetului pentru comunicații digitale, culturale, media și sportive, a declarat: "Facebook ar fi absolut nebun să nu recunoască că aceste fapte sunt adevărate".

Richard Allan, un purtător de cuvânt al Facebook, a declarat: "Este clar că unele dintre cele care s-au prezentat nu reflectă politicile sau valorile Facebook și nu corespunde standardelor ridicate pe care le așteptăm". 

El a adăugat mai târziu: "Aceasta este o muncă foarte dificilă. Avem un respect enorm pentru echipele care examinează conținutul din partea Facebook și a tuturor persoanelor care folosesc serviciul nostru.  "Ne-am angajat să oferim personalului care face această muncă tot sprijinul și recunoașterea pe care o merită", notează dailymail.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: