A fost iniţiată o petiție  după ce s-a declanșat știrea că anumite conturi de pe  Twitter ale disidenților chinezi au început să dispară după ce un controversat expert chinez-american  în domeniul AI a fost angajat pentru a servi companiei.

Pe 11 mai, Twitter a anunțat într-un comunicat de presă că o angajează pe Li Fei-Fei, expert AI și fost vicepreședinte al Google, în consiliul său de administrație ca „nou director independent” (!).

Se spune despre Li că ar avea legături cu o asociație de studenți care este afiliată cu Frontul Unit al Partidului Comunist Chinez (PCC), potrivit Radio Free Asia.

Şi YouTube șterge comentarii care sunt considerate „ofensatoare” la adresa partidului comunist

YouTube șterge automat comentariile care conțin anumite fraze în limba chineză legate de critica adusă partidului comunist (CCP). „Aceasta pare să fie o eroare în sistemele noastre de aplicare, investigăm”, a spus un purtător de cuvânt al YouTube. Compania nu a explicat cum și de ce a apărut această eroare, dar a spus că nu este rezultatul vreunei schimbări în politica sa de moderare.

Şi totuşi…s-au găsit dovezi conform cărora comentariile erau șterse încă din octombrie 2019, când problema a fost ridicată pe paginile de ajutor ale  YouTube și mai mulți utilizatori au confirmat că au avut aceeași problemă.

Facebook interzice interviul video cu Jennifer Zeng

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE