Andrew Bosworth, vicepreședintele Facebook, a anunțat ieri despre achiziția CTRL-ului – platforma de interfață neuronală: „Astăzi suntem încântați să împărtășim faptul că Facebook a acceptat să achiziționeze CTRL”. Scopul achiziției este de a construi o bandă care „captează intenția ta” citind semnalele trimise prin corpul tău, va „împuternici cu controlul asupra vieții dvs digitale”.

Gândiţi-vă că anunţul incredibil vine de la o companie care a indus în eroare în mod repetat utilizatorii în privința problemelor de confidențialitate și date personale, iar acum doreşte să vă citească şi gândurile.

Bosworth explică metoda de citire a minţii

„Aveți neuroni în măduva spinării (măduva spinării face parte din sistemul nervos central al vertebratelor, fiind protejată de canalul vertebral, legat de gât, trunchi și extremitățile corpului prin intermediul nervilor spinali), care transmit semnale electrice mușchilor mâinii, spunându-le să se deplaseze în moduri specifice, cum ar fi să faceți clic pe un mouse sau să apăsați pe un buton”, a scris el într-o postare pe Facebook continuând: „Banda va decoda acele semnale și le va transfera într-un semnal digital pe care dispozitivul dvs. îl poate înțelege, ajutându-vă să vă controlați viața digitală”.

Mai pe înţeles, controlul asupra vieții tale digitale este egal cu a lăsa Facebook să decodeze și să interpreteze semnalele electrice ale corpului tău. Facebook și-a anunțat pentru prima dată planurile de a intra în „profunzimea minţii” voastre în 2017 şi, după cum vedem se ţine de cuvânt, titrează mashable.