Evenimentul Zilei > International > Facebook a decis: Va urmări şi cenzura doar mass-media nu şi politicienii
Facebook a decis: Va urmări şi cenzura doar mass-media nu şi politicienii

Facebook a decis: Va urmări şi cenzura doar mass-media nu şi politicienii

Aşadar, Facebook va verifica doar presa în ceea ce priveşte - Fake News - nu şi declarațiile politicienilor.

„Nu credem că este potrivit să acționăm ca arbitru al dezbaterilor politice și să împiedicăm ca discursul unui politician să ajungă la audiența sa”, a spus Nick Clegg, fostul vicepremier britanic care conduce acum secţiunea de comunicare și politici ale Facebook.

Rețeaua de socializare, copleșită de răspândirea informațiilor false care subminează dezbaterile libere, în special în contextul alegerilor precum cele din SUA sau Brexit, a înființat un parteneriat cu organizații media pentru a verifica articole mass-media cu spectate  false.

Liber pentru politicieni, bariere pentru jurnalişti

„Postările jurnaliștilor sunt afișate sub conținutul jignitor vizibil pe platformă, cu indicarea naturii lor îndoielnice. Dar fără a include mesajele politicienilor”, scrie Nick Clegg, fostul vicepremier britanic care s -a alăturat Facebook în 2018 pentru a ajuta la repararea imaginii lovite de scandaluri.

Facebook a spus că nu va fi un arbitru al discursului politic adecvat în urma controlului public asupra libertății de exprimare și a conținutului dubios. Decizia vine înaintea alegerilor prezidențiale din 2020, informează cnews