Aşadar, pagina de Facebook „I Love America” , cu 1,1 milioane de fani, a fost luată în vizor după răspândirea de mesaje virale cu veterani, steaguri americane, arme şi mai ales despre Dumnezeu.
În ultima vreme pagina începuse să publice mai mult despre Trump decât de obicei şi conform informațiilor aceste pagini erau gestionate de 10 persoane cu sediul în Ucraina.
Pagina „I Love America” este doar vârful aisbergului
Există o rețea complexă de pagini Facebook, toate administrate de ucraineni, a scris Judd Legum în raportul său. „Aceste pagini sunt acum folosite pentru a canaliza publicul larg spre propaganda pro-Trump. „Unele dintre aceste pagini includ: Click dacă vă place Donald Trump,  TRUMP 2020,  Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Donald Trump, Dumnezeu să binecuvânteze America, Dumnezeu să binecuvânteze pe Donald și Melania Trump.
Și, datorită site-urilor de genul acesta, americanii sunt expuși la imagini cu animale adorabile, precum și un flux constant de conținut manipulat și dezinformare cu privire la alegerile din 2020. De exemplu, potrivit Crowdtangle, pagina a avut mai multe angajamente în ultimele 90 de zile decât USA Today și depășește cu ușurință ziare precum LA Times și BuzzFeed News. De fapt, buletinul informativ consideră că întreaga rețea ucraineană are la fel de multe accesări ca New York Times și Washington Post.
Facebook a declarat pentru MarketWatch că a închis paginile mai sus menționate, dar a spus că nu există dovezi că sunt legate de actorii statului. „Eliminăm aceste pagini pentru încălcarea politicilor noastre împotriva spamului și a conturilor false și continuăm să investigăm pentru eventuale încălcări ulterioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Joe Osbourne.