Evenimentul Zilei > EVZ Special > Fabuloasa războinică din haremul mareșalului Chang bagă spaima în armata japoneză
Fabuloasa războinică din haremul mareșalului Chang bagă spaima în armata japoneză

Fabuloasa războinică din haremul mareșalului Chang bagă spaima în armata japoneză

În 1931, Japonia a invadat nord-estul Chinei, adică regiunea Manciuria, dar nu a declarat, oficial, război pentru a nu contraveni regulilor proaspetei Ligii a Națiunilor de la Geneva.

Un episod fabulos al acestui pseudo-război este relatat de Realitatea Ilustrată în numărul din 27 iulie 1933:

Ministerul de răsboi japonez a pus un premiu de 2.500 dolari pe capul Colonelului Nardine Juan, poreclit „creerul” armatei chineze și care a dat japonezilor mai mult de lucru decât toți ofiţerii chinezi la un loc.

Până aci, nimic extraordinar, întrucât Japonezii caută foarte adesea sa scape, pe această cale, de căpeteniile adversarilor lor.

Partea ciudată o constituie însă faptul că acest Colonel Nardine Juan este o femee.

Eroina noastră nu e de rasă galbenă curată. Ea s’a născut din casatoria unui diplomat spaniol, în Extremul Orient, cu o femee jumatate belgiană şi jumătate chineză, şi e „prima văduvă” a Mareşalului Chang Tsung-Chang, conducătorul campaniei dela Şantung, care a fost asasinat anul trecut.

Când i s’a adus cadavrul soţului, Nardine Juan, împietrită de durere, s’a ridicat solemna şi s-a legat prin jurământ să-i răsbune moartea.

E o femee încă tânără, dar pe câmpul de luptă dă dovadă de o nemaipomenita cruzime, iar în ce priveşte tactica militară, e un adevarat geniu.

Trupele ei nu iau prizonieri – fiecare soldat japonez, care le cade în mână, trebuie ucis.

E destul să se lanseze vestea ca soseşte regimentul său pe unul din fronturi, pentruca soldaţii japonezi sa fie cuprinşi de panică. E deci uşor de înţeles ca generalii japonezi ard de nerăbdare s’o suprime.

Nardine şi-a întâlnit soţul acum câţiva ani la Shantung, unde tatăl său o luase într’o călătorie diplomatică.

Mareşalul Chang se ridicase, în decurs de 25 de ani, dela situaţia ştearsă şi clandestină a unui bandit obicinuit, la rangul de quasi-împărat al Şantungului, una din cele mai bogate provincii ale Chinei, guvernând o populaţiune de 40.000.000 de oameni.

El a realizat în acest timp o avere imensă, ce se cifrează la 100.000.000 de dolari. Chang era un bărbat frumos, de o statură uriaşă – 2,10 înălţime – spătos şi bine proporţionat.

Era frapant şi majestuos în uniforma sa de mareşal şi se bucura de răsunătoare succese printre femei, datorită bogăţiei, generozitaţei şi curtoaziei sale.

Avea la dispoziţia sa o armată foarte numeroasă şi foarte puternică şi poseda vre-o şase palate, iar la vremea când îl întâlni Nardine, avea aproape o sută de soţii, printre care câteva femei albe.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: