Evenimentul Zilei > Justitie > FABRICĂ ILEGALĂ ascunsă SUB PĂMÂNT. Descoperire ȘOCANTĂ în CRAMĂ | VIDEO
FABRICĂ ILEGALĂ ascunsă SUB PĂMÂNT. Descoperire ȘOCANTĂ în CRAMĂ | VIDEO

FABRICĂ ILEGALĂ ascunsă SUB PĂMÂNT. Descoperire ȘOCANTĂ în CRAMĂ | VIDEO

O fabrică ilegală și o cantitate uriașă de alcool au fost descoperite ascunse, sub pământ, în județul Vrancea. Polițiștii au găsit aproape 130 de tone de vin și zeci de litri de țuică, dar și o instalație artizanală, lungă de 100 de metri, care alimenta o cramă.

Aproape 130.000 de litri de vin și o adevărată fabrică de producere și îmbuteliere a băuturilor alcoolice au fost descoperite, în urma a 11 percheziții domiciliare efectuate la firme și persoane bănuite de operațiuni ilegale cu alcool îmbuteliat. Oamenii legii au găsit o instalație subterană, pompe și alte produse pentru fabricarea alcoolului, dar și o cantitate impresionantă de vin contrafăcut, impropriu consumului uman.

Perchezițiile au fost efectuate, joi, de polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. Au fost vizate domiciliilefabricarea ilegală a băuturilor alcoolice, dar și societăți comerciale și puncte de lucru ale acestora, precum și locuințele unor persoane fizice, din județele Vrancea și Bacău.

Au fost confiscați 123.800 de litri de vin, 80 de litri de țuică, 170 de kilograme de glucomin, 20 de litri de acid lactic, 25 de kilograme de glicerină, 20 de kilograme de zahăr, 128 de pachete de drojdie, 10 kilograme de acid citric, 15 kilograme de bentonită, 15 kilograme de sulfat de amoniu și tiamină, ambalaje cu inscripția zaharină, 2 pompe și un filtru performant.

Poliția Română transmite că, în timpul activităților, la locuința unuia dintre administratorii societăților vizate a fost găsită o instalație subterană, de aproximativ 100 de metri lungime, prin care s-ar fi aprovizionat instalația de îmbuteliat, amplasată în crama societății.       

Sâmbătă, la douăzile după efectuarea perchezițiilor,polițiștii au depistat, în trafic, un transport care aparținea uneia dintre societățile vizate, cu 3.600 de litri de vin, impropriu consumului uman.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținere în afara antrepozitului fiscal, peste limita prevăzută de lege, de produse accizabile supuse marcării și contrafacere de băuturi alcoolice.