Expoziţia asta este un OMAGIU adus ACTIVISTELOR din epoca victoriană!
Editura Evenimentul si Capital

Expoziţia asta este un OMAGIU adus ACTIVISTELOR din epoca victoriană!

Sursa: www.npg.org.uk
Autor: | | 0 Comentarii | 93 Vizualizari

Deşi epoca victoriană s-a făcut remarcată în istorie ca o perioadă a constrângerilor în ceea ce priveşte drepturile femeii şi emanciparea acesteia, metropola New York a hotărât să promoveze activiştii sexului frumos, în cadrul muzeului cu acelaşi nume. Aceast omagiu adus eroinelor din secolul al XIX-lea care au luptat pentru drepturile şi afirmarea lor în societate se materializează prin expoziţia numită ,,Rebel Women’’ (,,Femei Rebele’’).

Expoziţia, închinată femeilor care au sfidat aşteptările societăţii de a fi individe restrânse şi limitate, este deschisă pentru public din data de 17 iulie. Aceasta este compusă dintr-un program de evenimente şi activităţi diverse, inclusiv expoziţiile ce evidenţiază curajul şi lupta dusă pentru egalitatea între sexe de-a lungul anilor, dusă de multiple personalităţi emblematice, precum Elizabeth Jennings Graham sau Victoria Claflin Woodhull. Expoziţia speră să inspire tinerii şi adulţii deopotrivă.

În cadrul acesteia, 40 de obiecte vor fi expuse pentru public precum postere, fotografii vechi, îmbrăcăminte sau poezii. Acestea ilustrează viaţa activiştilor de sex feminin din New York, care pe parcursul secolelor au luptat pentru cauze precum avortul, divorţul sau dreptul la vot. Lista acestora este lungă şi diversă, conţinând nume de excepţie: de la femei de afaceri de succes din secolul al XIX-lea, până la prima femeie care a candidat pentru rolul de preşedinte.

Expoziţia scoate la lumină o alta latură a femeii în perioada respectivă. Cu alte cuvinte, când ne gandim la imaginea sexului feminin în epoca victoriană, ne imaginam o femeie în corset, ,,domestică’’. Muzeul New York abordează o altă viziune, cea a femeii independente şi neconvenţionale care a avut un impact imposibil de şters asupra societăţii.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate