Evenimentul Zilei > Actualitate > Exportul de „moarte” al Rusiei merge ca uns! Comenzi de miliarde
Exportul de „moarte” al Rusiei merge ca uns! Comenzi de miliarde

Exportul de „moarte” al Rusiei merge ca uns! Comenzi de miliarde

Exporturile militare ale Rusiei către Orientul Mijlociu și Africa de Nord au ajuns la cel puțin 6 miliarde de dolari pe an. Anunțul a fost făcut de Serviciul Federal pentru Cooperare Tehnică și Militară în timpul Expoziția Internațională de Apărare de la Abu Dhabi IDEX 2021

Exportul de „moarte” al Rusiei merge ca uns! Între 40% la și 50 % din volumul total de comenzi merge spre această regiune. au declarat oficialii ruși. „În ultimii cinci ani, exporturile militare în regiune nu au scăzut sub 6 miliarde de dolari pe an. E vorba de aproape 50% din totalul exporturilor”.

Exportul de „moarte” al Rusiei merge ca uns!

În 2020, gigantul Rosoboronexport (care face parte din corporația tehnologică de stat Rostec) a semnat contracte cu statele africane în valoare de 1,5 miliarde de dolari.


UE se destramă sub ochii noștri. De ce a eșuat programul de vaccinare


Directorul general al Rosoboronexport, Alexander Mikheyev a subliniat că Rusia are parteneri tradiționali în Africa de Nord și Golful Persic. „Lucrăm cu parteneri tradiționali, pe care îi cunoașteți cu toții. Ne respectăm angajamentele și furnizăm echipamentele”, a spus Mikheyev.

Potrivit lui Mikheyev,regiunea reprezintă o parte semnificativă din întregul portofoliu de comenzi ale Rosoboronexport, care ajunge la 50 miliarde de dolari.

Exportul de „moarte” al Rusiei merge ca uns! Se așteaptă ca vânzările sî crească

E de așteptat ca exăprturile rusești de armament să crească în anii care vin.

Pe de o parte, din cauza accenturii instabilității pe plan mondial.

Pe de alta, pentru că industria rusească de armament a înregistrat în ultimii ani succese importante și își diversifică oferta.

Astfel, producătorul rus Almaz-Antey va face demonstrații la Abu Dhabi cu sistemul de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune Antey-4000, a informat vineri biroul de presă al companiei.


Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant


„Pentru prima dată la o expoziție străină, compania va prezenta materiale informative despre sistemul de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune Antey-400 ca o continuare a gamei de produse Antey. Sistemul a primit noi capacități de distrugere a obiectivelor aeriene. : potențialul său a fost extins în ceea ce privește raza de acțiune, altitudinea și viteza țintelor lovite „.

Caracteristicile operaționale ridicate permit utilizarea Antey-4000 pentru apărarea aeriană a instalațiilor vitale administrative, industriale și militare, în timp ce șasiul face ca sistemul să fie mobil chiar și pe teren accidentat.

Almaz-Antey va face și demonstrații cu un alt produs nou. E vorba de sistemul modermizat de rachete sol-aer Strela.

„În comparație cu predecesorul său, sistemul antirachetă Sosna are o rază de lovire dublată a țintei și o capacități triple în ce privește muniția, tehnologie stealth și un sistem complet automatizat de urmărire și lovire a țintei”, a spus compania.

Almaz-Antey va prezenta, de asemenea, sistemele de apărare antiaeriană S-400 ‘Triumf,’ S-300PMU2 ‘Favorit’ și Buk-M2E, anunță Agenâia Tass.

Donald Trump iese la atac. Fostul președinte pregătește revoluția