Evenimentul Zilei > Justitie > Exploziv! Tentaculele afacerilor lui Dan Barna. Denunțătorul a pus pe jar procurorii
Exploziv! Tentaculele afacerilor lui Dan Barna. Denunțătorul a pus pe jar procurorii

Exploziv! Tentaculele afacerilor lui Dan Barna. Denunțătorul a pus pe jar procurorii

Noi dezvăluiri legate de un proiect cu fonduri europene derulat de Dan Barna au fost făcute de un denunțător, care a reclamat procurorilor anumite nereguli.

Noi informații ies la iveală despre afacerile liderului USR, Dan Barna!

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, unde Mihai Gâdea a făcut public, marți, un document, și anume un denunț-cheie din dosarul lui Dan Barna, anunță antena3.ro

„E un denunț de la care pornește totul, pornește dosarul care ajunge în cele din urmă la Dan Barna”, a dezvăluit Mihai Gâdea. Senior Editorul Antena 3, Berta Popescu, a spus că a vorbit cu Zsolt Ozsvath, denunțătorul lui Dan Barna, cel care a sesizat procurorii încă din anul 2014 în legătură cu anumite nereguli existente în cadrul unui proiect cu fonduri europene destinate persoanelor cu handicap.  Zsolt Ozsvat a fost chemat la audieri abia în mai 2015, iar ulterior în ianuarie 2018.

„Vorbim despre un dosar care a început în 2014 cu privire la acel proiect din Sebeș destinat persoanelor cu handicap. Sunt doi oameni – unul dintre ei chiar are un handicap, cel care s-a și angajat la Consiliul Județean Albă în acest proiect.

„Practic, în tot acest timp dosarul a stat în nelucrare în mare parte, doar că de-a lungul verificărilor au descoperit procurorii – și spun asta în ordonanța pe care au dat-o – anumit infracțiuni și au decis să extindă urmărirea penală cu privire la faptul că în implementarea de către CJ Albă au fost folosite documente false, inexacte, administratorii societăților ofertante necâștigătoare audiați în calitate de martori negând participarea la procedura de achiziție.

Aici este vorba despre acele licitații trucate. Și au extins urmărirea penală cu privire la aceste infracțiuni, au disjuns și au făcut un nou dosar care a fost în lucrare până în 2019 când l-au clasat”, a mai spus  Berta Popescu.