Evenimentul Zilei > Politica > EXPLOZIV! Ce ȘTIA conducerea SRI despre PROTESTELE din 10 august. Gruparea #REZIST, sub LUPA serviciului
EXPLOZIV! Ce ȘTIA conducerea SRI despre PROTESTELE din 10 august. Gruparea #REZIST, sub LUPA serviciului

EXPLOZIV! Ce ȘTIA conducerea SRI despre PROTESTELE din 10 august. Gruparea #REZIST, sub LUPA serviciului

Șeful SRI, Eduard Hellvig, a declarat la Comisia de control a SRI că serviciul a informat MAI și Jandarmeria cu privire la riscul de violențe la Mitingul Diasporei.

„Am vorbit despre protestele din 10 august. Am stabilit că sunt de competența SRI”, a declarat Claudiu Manda.

„Pe de altă parte, ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei ține de ordinea publică, nu sunt de competența lor, dar era de competența SRI ca, dacă au informații utile pentru MAI, Jandarmerie, să fie transmise aceastor structuri. Cei de la SRI spun că au informat, că au fost note transmise Ministerului, Jandarmeriei, și înainte de eveniment, și după eveniment. Cei de la SRI spun că nu au ce să își reproșeze. Am primit o notă secretă”, a mai spus șeful Comisiei SRI din Parlament.

„Am convenit ca în perioada următoare, toate documentele pe care le-au transmis, chiar și la Președinție, să ni le trimită și nouă. Exista informația că exista riscul ca protestul să escaladeze, să se transforme în unul violent”, a adăugat Manda.

„Nu au dorit să vorbească despre cei de la Rezist. Am convenit că dacă e o finanțare străină la pentru o organizație care dorește dărâmarea Guvernului să ne ofere documente”, a încheiat subiectul președintele Comisiei parlamentare de control al SRI.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: