Deși a ieșit de ceva timp din luminile rampei, Coldea rămâne un personaj despre care încă se discută, de cele mai multe ori în șoaptă.

Presa a redat faptul că generalul suferă de ani de zile de o boală misterioasă, după ce la mai multe manifestări solene a fost văzut avînd mișcări necontrolate, extrem de ciudate și de vizibile. Specialiștii au spus atunci că ar fi vorba de o afecțiune extrem de gravă și de rară, numită sindromul „Coreea Huntington”.

Iată că acum, o persoană care spune că s-ar fi aflat în anturajul fostului număr doi din SRI, a scris pe o rețea de socializare că ar cunoaște boala de care suferă și pentru care se tratează. Persoana respectivă  a rememorat un fapt bizar, despre care spune că l-a lăsat pe gânduri.

Dezvăluire explozivă

„Florian Coldea suferă de scleroză în plăci, din cauza asta merge atât de des în Austria pentru a-și injecta un anumit tip de medicament.
Boala este evidentă, se vede de pe chipul lui: are fața de „ceară”, galben ca lămâia, dinții i s-au îngălbenit, și de aici atitudinea „bizară și ciudată” pe care o are în public – din cauza creierului nu își mai poate controla membrele superioare/inferioare! Aveți idee spre ce duce scleroza în plăci? Schizofrenie!

De față cu mine, suntem, în Săptămâna Patimilior Mântuitorului Iisus Hristos și nu îndrăznesc să denaturez adevărul cu o literă, a avut o izbucnire nervoasă de m-a lăsat tablou, pur și simplu nu am știut cum să reacționez: zâmbea, glumea, în maxim o secundă o furie de nedescris a pus stăpânire pe el. „Nu vrei să mă înțelegi, dar de loc! Mă străduiesc, mă! Io sunt Coldea, toți mă atacă!

Pe mutește i-am făcut semn cu mâna: „Calm, calm, sunt oamenii aștia de față!”. În spatele nostrum era presa, inclusive Rareș Bogdan, plus conducerea SRI-ului!”.