Evenimentul Zilei > International > Explozie lângă un autocar cu turiști! Sunt mai mulți răniți
Explozie lângă un autocar cu turiști! Sunt mai mulți răniți

Explozie lângă un autocar cu turiști! Sunt mai mulți răniți

O explozie care a vizat un autocar cu turiști a făcut cel puțin 17 răniți, duminică, în aproprierea piramidelor egiptene din complezul Gizeh.

Un dispozitiv explozibil a fost detonat la trecerea unui autocar cu turişti, care circula spre Gizeh, în apropierea noului muzeu de antichităţi egiptene, aflat în construcţie, la baza piramidelor.

Imagini de la locul exploziei postate pe reţelele sociale arată autocarul avariat şi resturi împrăştiate pe drum, potrivit Agerpres.

Într-un atac similar, în decembrie, trei turişti vietnamezi şi ghidul lor egiptean au fost ucişi în explozia unei bombe artizanale, la trecerea autocarului în care se aflau în apropierea piramidelor din Gizeh.

Atacul de duminică are loc la mai puţin de o lună de începerea Cupei Africane a Naţiunilor organizată de Egipt în perioada 21 iunie-20 iulie.

Industria turismului, crucială pentru economia egipteană, a fost grav afectată de instabilitatea politică şi de atacurile care au urmat după revolta din 2011 care a condus la îndepărtarea preşedintelui Hosni Mubarak după 30 de ani cât s-a aflat la putere. De la 14,7 milioane, în 2010, numărul de vizitatori a scăzut la 5,3 milioane în 2016, însă din 2017 s-a înregistrat o redresare a situaţiei în ceea ce priveşte numărul de turişti.