Evenimentul ZileiInternationalURME DE EXPLOZIBILI, găsite pe corpurile victimelor accidentului aviatic din luna mai, în care a fost implicat un avion al EGYPTAIR

URME DE EXPLOZIBILI, găsite pe corpurile victimelor accidentului aviatic din luna mai, în care a fost implicat un avion al EGYPTAIR

URME DE EXPLOZIBILI, găsite pe corpurile victimelor accidentului aviatic din luna mai, în care a fost implicat un avion al EGYPTAIR
Au fost găsite urme de explozibili pe corpurile unora dintre victimele accidentului aviatic în care a fost imăplicat avionul EgyptAir, care s-a prăbușit, în mai, în Marea Mediterană, spun anchetatorii.

O anchetă criminalistică va începe acum în cazul avionului Airbus A320, a anunțat autoritatea pentru aviație civilă. Zborul MS804 de la Paris la Cairo a căzut în mare, în 19 mai, și toate cele 66 de persoane de la bord au murit.

Cauza accidentului nu se cunoaște deocamdată. Nu a existat niciun apel de urgență înainte de prăbușire, dar înregistratorul de voce din cabina pilotului  arată că piloții s-au străduit să stingă un incendiu. Mesajele automate trimise de avion arată că detectoarele de fum au avertizat că există foc în toaletă și în zona avionică de sub cabina piloților, cu câteva minute înainte ca avionul să dispară.

Bucățile din fuselaj găsite au semne de distrugere cauzată de temperaturile mari și demonstrează că a existat funingine pe secțiunea frontală a aparatului.

Deși există temeri că a fost vorba despre un act de terorism, nicio grupare teroristă nu a revendicat distrugerea avionului. La bord se aflau 40 de egipteni, printre care cei 10 membri ai echipajului, și 15 francezi.

Ministerul egiptean al Transportului a declarat, azi, că, potrivit legii egiptebe, procurorii vor prelua ancheta, dacă „devine clar pentru comisia de investigație că ar putea fi vorba despre o mână criminală în cazul prăbușirii”.

În iunie, procurorul din Paris a deschis o anchetă pentru crimă în acest caz. Agenția pentru securitate aeriană din Franța, BEA, și compania producătoare de avioane Airbus au refuzat să comenteze anunțul de joi.

Prăbușirea aeronavei s-a produs la câteva luni după ce un avion rusesc de pasageri a fost distrus de o bombă deasupra peninsulei egiptene Sinai, cu 224 de oameni la bord. Atunci o organizație egipteană afiliată Statului Islamic a revendicat atacul. Acest anunț nu a mai fost făcut și după accidentul aviatic din luna mai.


Accesează: