Evenimentul Zilei > Actualitate > EXPLICAȚIILE ISU București-Ilfov, despre demiterea conducerii: cei trei ofițeri nu au fost aduși cu mandat la DNA
EXPLICAȚIILE ISU București-Ilfov, despre demiterea conducerii: cei trei ofițeri nu au fost aduși cu mandat la DNA

EXPLICAȚIILE ISU București-Ilfov, despre demiterea conducerii: cei trei ofițeri nu au fost aduși cu mandat la DNA

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Dealul Spirii” București-Ilfov a transmis precizări legate de schimbarea din funcții a celor trei ofițeri de la conducerea unității: fostul inspector șef Mihai Guță și adjuncții Orlando Șchiopu și Giani Aldoiu. ISU transmite că ei nu au fost aduși, ieri, cu mandat la Direcția Națională Anticorupție (DNA), ci s-a solicitat prezența acestora pentru clarificarea aspectelor care vizează desfășurarea anchetei, în prezent aceștia având calitatea de martori în proces.

Într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov transmis EVZ, se precizează că punerea la dispoziție a conducerii unității, în speță a colonelului  Mihai-Mirel Guță, a locotenent colonelului Orlando Cătălin Șchiopu și a locotenent colonelului Giani Aldoiu, s-a realizat în baza deciziei conducerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), „luându-se în considerare rapoartele personale ale ofițerilor, întocmite în acest sens, precum și pentru eliminarea oricăror aspecte legate de posibila afectare a eficienței actului managerial”.

„Cei trei ofițeri din conducerea instituției nu au fost aduși cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, ci s-a solicitat prezența acestora pentru clarificarea aspectelor care vizează desfășurarea anchetei, în prezent aceștia având calitatea de martori în proces.”, precizează ISU București-Ilfov.

Totodată, este precizat faptul că, în perioada 24-26.11.2015, prim-adjunctul inspectorului șef, locotenent colonel  Orlando Cătălin Șchiopu s-a aflat în misiune de serviciu în Berlin, Republica Federală Germani. El s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție în această dimineață pentru a furniza informațiile solicitate de organele de cercetare.