Evenimentul Zilei > Social > Expert coronavirus: Vom purta măști de protecție câțiva ani!
Expert coronavirus: Vom purta măști de protecție câțiva ani!

Expert coronavirus: Vom purta măști de protecție câțiva ani!

Un cercetător american spune că vom purta măști de protecție și vom păstra distanța socială ani buni de acum încolo.

Experții în sănătate nu vor cere oamenilor să-și scoată măștile în curând, susține Eric Toner, un savant de la Johns Hopkins Center for Health Security. El se pregătește pentru o pandemie precum noul coronavirus de ani de zile.

Centrul Johns Hopkins practică simulările de virus ca parte a protocolului de pregătire, cu scopul de a oferi experților în domeniul și factorilor de decizie un model despre ce trebuie să facă în cazul unei pandemii. Una dintre aceste simulări a avut loc în octombrie 2019, când Eric Toner și o echipă de cercetători au lansat o simulare a pandemiei coronavirusului la New York, parcurgând diverse scenarii despre modul în care locuitorii, administrația și firmele private ar reacționa la o asemenea amenințare.

Un lucru important l-a evidențiat acest studiu: Acoperirea feței este o apărare vitală pentru a opri răspândirea virusului. El consideră că COVID-19 nu va încetini în SUA sau oriunde în lume, chiar dacă statele încep să renunțe la restricții.

„Nu va fi nicio pauză de vară, cu un val mare în toamnă”, a spus el în serialul științific „Hacking the Apocalypse” difuzat de CNET. „Este clar că avem o creștere semnificativă a cazurilor în vară, iar acestea vor crește. Și va continua până când vom reaplica restricțiile ”, susține Eric Toner, citat de Fox News.

Statele Unite au adăugat recent aproximativ 43.000 de cazuri pozitive de COVID-19 la totalul său de 2,9 milioane, potrivit Universității de Medicină Johns Hopkins. Totalul decesului a depășit 130.000.

Cercetătorul Eric Toner, comparând noul virus cu gripa sezonieră, a spus până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanței sociale și purtarea de măști. „Cred că vom trăi câțiva ani buni cu purtarea de mască și un anumit grad de distanțare socială”, a spus el. „Este destul de simplu. Dacă ne acoperim fața, atât dvs. cât și cei cu care interacționați, riscul de transmitere scade. ”

Despre cei care refuză să poarte o mască de protecție, Eric Toner a spus că în cele din urmă vor înțelege. „Vor trece peste asta, spune el. Este doar o singură întrebare: cât de mulți oameni se îmbolnăvesc și mor înainte de a trece pestepandemie. „

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News