Exorcistul-șef al Vatican spune adevărul despre oamenii posedați de demoni. Imagini

Exorcistul-șef al Vatican spune adevărul despre oamenii posedați de demoni. Imagini

Părintele Gabriele Amorth a fost vreme de 30 de ani exorcist-șef al Vaticanului. Până la moartea sa, survenită în septembrie 2016, a fost chemat să săvârșească aproximativ 60 000 de exorcisme. Nu toate erau cazuri de posedare, spunea părintele, dar în câteva cazuri a fost pe deplin convins că se află față în față cu demonii.

Câteva dintre experiențele înfricoșătoare ale părintelui Amorth cu greu pot  fi explicate de știința modernă. Gabriele Amorth s-a născut în 1925 într-o familie burgheză. Tatăl său era avocat și toată lumea spera ca tânărul Gabriele îi va călca pe urme. În timpul celui de al doilea război mondial, tânărul Amorth a luptat în rezistența italiană  și chiar a primit o medalie pentru curaj.

Mai târziu a devenit el însuși avocat și a lucrat pentru scurt pentru viitorul prim-ministru italian Giulio Andreotti . Renunță, însă, la tot și se consacră slujirii Bisericii Catolice.

Lupta cu Lucifer

Cea mai înfricoșătoare experiență  a avut-o într-o dimineață a anului 1997, când un tânăr țăran italian a fost adus în mica sală în care își făcea exorcismele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Țăranul era însoțit de preotul său și de un alt bărbat, despre care părintele Amorth a aflat cu surprindere că este un traducător de limbă engleză. Cei doi i-au explicat, stânjeniți, că, deși tânărul nu știe decât italiană, spiritul rău din el vorbea o engleză perfectă.

Părintele Amorth a început exorcizarea în latină. În momentul în care a menționat numele lui Iisus Hristos, tânărul și-a fixat privirea asupra lui și a început să urle blesteme și amenințări în limba engleză. S-a apucat  să scuipe a dat să-l atace.

Când exorcistul a sosit la rugăciunea  „Praecipio tibi” („Îți poruncesc”), posedatul s-a liniștit un moment.

„Dar apoi, țipând și urlând, l-a privit cu ură în față salivând puternic”.

Preotul a continuat „ritualul eliberării”, cerând prezenței demonice să-și dezvăluie numele. A fost șocat când o voce i-a răspuns că este Lucifer însuși.

Omul și-a reluat strigătele, răsucindu-și capul și rotindu-și ochii, cu spatele arcuit timp de un sfert de oră. Camera a devenit extrem de rece, iar pe ferestre și pereți  s-au format mici cristale de gheață.

La câteva momente după ce exorcistul i-a ordonat lui Lucifer să plece, corpul tânărului s-a înțepenit și a început să leviteze pentru câteva minute înainte de a se prăbuși pe un scaun.

În cele din urmă, Lucifer și-a recunoscut înfrângerea, anunțând exact ziua și ora când va părăsi definitiv corpul bărbatului.

Sigur, totul seamănă foarte bine cu un film de groază și, în afară de mărturia părintelui Amorth, nimic nu o confirmă.

Experiența șocantă a unui exorcism filmat

Există, însă, imagini filmate, câțiva ani mai târziu, de la un alt exorcism săvârșit de părintele Amorth. Cu doar câteva luni înainte de moartea preotului, în 2016, William Friedkin - regizorul premiat cu Oscar al filmului „Exorcistul” - a fost prima persoană căreia i s-a permis să-l filmeze pe Părintele Amorth realizând un exorcism real. Imaginile le puteți vedea și dumneavoastră aici.